Kijk: Rutte begon met leugens en eindigde met leugens: ‘Hele gevaarlijke situatie’

Datum:
  • zondag 5 november 2023
  • in
  • Categorie: ,
  •  Hij is volgens Cliteur niet geschikt voor de functie.


    Robin de Boer 1-11-2023

    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 01:32

    Toen premier Rutte bekendmaakte te stoppen, vroeg ON!-verslaggever Jonathan Krispijn of hij naar de NAVO gaat. “Nee, ik ga de politiek uit,” antwoordde hij. Inmiddels is hij tóch beschikbaar.

    “Mark Rutte begon met leugens en eindigde met leugens!” zegt Krispijn.

    Rutte als baas van de NAVO ‘lijkt me levensgevaarlijk’, reageerde emeritus hoogleraar Paul Cliteur in de studio van het tv-programma Ongehoord Nieuws.

    (Video verwijderd? Klik hier...)

    Niet geschikt

    Hij is volgens Cliteur niet geschikt voor de functie. “In 2016 is er een referendum geweest over het Associatieverdrag ten aanzien van Oekraïne. Dat Oekraïne-vriendelijke standpunt van Rutte was in 2016 al aan de orde en tot op de dag van vandaag hebben we daarmee te maken,” lichtte hij toe.

    Een meerderheid van de Nederlandse kiezers sprak zich in een raadgevend referendum uit tegen een hechtere samenwerking met Oekraïne. Het verdrag kwam er toch.

    Dat moet-ie nooit worden

    Op het moment dat Rutte secretaris-generaal van de NAVO gaat worden, zitten we op ramkoers met Rusland, en tegen die tijd misschien ook wel met China en zeker ook met Iran. Dat is een hele gevaarlijke situatie, waarschuwde Cliteur. “Dat moet-ie nooit worden.”

    Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


    NineForNews.nl





    0 reacties :

    Een reactie posten