Italië: Meer dan 145.000 aankomsten en een fatale deal met Albanië

Datum:
  • vrijdag 10 november 2023
  • in
  • Categorie: , ,
  • Dat komt overeen met een toename van meer dan 165% in de afgelopen twee jaar.



    Italië: Meer dan 145.000 aankomsten en een fatale deal met Albanië


    (Vertaling: E.J. Bron)

    Sinds het begin van het jaar zijn er meer dan 145.000 vervangingsmigranten in Italië geland – van de door Meloni in de verkiezingscampagne beloofde zeeblokkade is nog steeds geen sprake. In plaats daarvan laat ze nu twee opvangcentra voor illegalen bouwen – niet in Noord-Afrika, maar in Albanië. Als tegenprestatie wil de Italiaanse minister-presidente reclame maken voor de EU-toetreding van Albanië. Een fatale deal.

    Sinds het begin van dit jaar overspoelden al 145.314 migranten het Italiaanse schiereiland. De overwegende meerderheid van de asielzoekers is afkomstig uit Afrika. Ter vergelijking: in het jaar 2021 werden in totaal 54.733 aankomsten in Italië geregistreerd. Dat komt overeen met een toename van meer dan 165% in de afgelopen twee jaar. Geen wonder dat de verblijfsvergunningen in 2022 een record bereikten. Maar Giorgia Meloni´s beloofde zeeblokkade is er nog steeds niet. In plaats daarvan zet de Italiaanse minister-presidente in op de bouw van asiel-kampen.

    Niet in de EU, maar in Europa

    Desbetreffende asiel-kampen dienen weliswaar niet in Italië, maar desondanks in de geografische nabijheid en in Europa opgericht te worden. Het land van keuze is Albanië. Het buurland dient in de toekomst tot 36.000 migranten, die daarvoor door Italiaanse schepen werden opgepikt, op te nemen. Met he toog op de tot nu toe meer dan 145.000 aankomsten dit jaar een zwakke troost. Onafhankelijk van het feit hoeveel vervangingsmigranten Albanië uiteindelijk percentueel opneemt, de asielzoekers bevinden zich desondanks op Europees grondgebied – om het even of het een EU-staat of geen EU-staat is. Daar eenmaal aangekomen, is een doorreis naar het westen uitermate waarschijnlijk.

    Belasting voor EU-nettobetalers

    Volgens berichten werd het verdrag tussen de Italiaanse regering en Albanië in augustus 2023 besloten. DE Albanese minister-president Edi Rama benadrukt weliswaar zijn hulpvaardigheid, maar blijft zelf ook niet met lege handen staan. Als tegenprestatie beloofde Meloni hem om alles te doen wat in haar macht ligt om Albanië de EU-toetreding mogelijk te maken. Daarmee ontmaskert de Italiaanse minister-presidente zichzelf opnieuw als handlangster van trans-Atlantische belangen.

    Het EU-lidmaatschap van Albanië zou voor nettobetalers in de EU, in het bijzonder voor Duitsland, een verdere aanzienlijke belasting zijn. Alleen remigratie, evenals het schrappen van sociale uitkeringen voor migranten, kan een einde maken aan de bevolkingsvervanging en en vervangingsmigratie.

    Bron:
    heimatkurier.at

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    0 reacties :

    Een reactie posten