By Gabriele Berg, Daria Rybakova and 33 others - [1]doi:10.1186/s40168-020-00875-0, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=93574294

slagen er niet alleen niet in om voldoende neutraliserende 
antilichamen af te geven, maar ze richten zich ook tegen verschillende soorten nuttige bacteriën die nodig zijn voor de menselijke immuunfunctie op lange termijn. Het substantiële verlies aan biodiversiteit in de darmen van de mens vergroot de kans voor verschillende ziekteverwekkers om te gedijen in de darmen, waardoor de gevaccineerde persoon vatbaarder wordt voor verschillende infecties, of het nu gaat om varianten van het coronavirus, griepstammen of andere infecties, schrijft Lance D Johnson.

CoronaVac en Pfizer mRNA beschadigen het gastheer-microbioom aanzienlijk

In het onderzoek, Interaction between gut microbiota and COVID-19 and its vaccines, ontdekten onderzoekers dat de Pfizer mRNA prik en het Sinovac vaccin uit China beide het menselijke microbioom significant veranderen op manieren die het gevaccineerde individu vatbaarder maken voor infecties.

Het menselijk microbioom is ongeveer 400 vierkante meter groot en bevat meer dan 2000 soorten protozoa, schimmels, bacteriën en virussen. Deze gemeenschap van micro-organismen is goed voor de gastheer en leeft langs de darmwand en in de darmen. Deze commensale micro-organismen bezetten intracellulaire en sub-epitheliale ruimten en leven in weefsels, lymfevaten en kunnen zelfs in de bloedstroom terechtkomen. Deze commensale soorten communiceren met het endogene immuunsysteem en helpen immuunresponsieve cellen te reageren op pathogene bedreigingen. Ze helpen ook bij de spijsvertering, synthetiseren koolhydraten en aminozuren en helpen de cellen bij de opname van voedingsstoffen uit voedsel.

In het onderzoek verminderden zowel de CoronaVac als de Pfizer jab verschillende commensale bacteriesoorten, waaronder de volgende: Adlercreutzia equolifaciens, Asaccharobacter celatus, Blautia obeum, Blautia wexlerae, Dorea formicigenerans, Dorea longicatena Coprococcus comes, Streptococcus vestibularis, Collinsella aerofaciens en Ruminococcus obeum. 

Nadat deze commensale bacteriën zijn uitgeroeid, produceert het microbioom minder vetzuren met een korte keten en minder bacteriocine. Bacteriocine is een peptidetoxine dat werkt als een antibioticum en de groei remt van soortgelijke bacteriestammen die van nature pathogeen zijn. Zonder de productie van bacteriocine biedt het beschadigde darmmicrobioom meer mogelijkheden voor ziekteverwekkers om te gedijen en het lichaam van de gastheer ziek te maken. Tot overmaat van ramp snijdt de uitputting van vetzuren met een korte keten (azijnzuur, propionzuur en boterzuur) uiteindelijk de belangrijkste energiebron voor colonocyten af, waardoor de algehele gezondheid van het maag-darmkanaal verzwakt. Wanneer de populatie van commensale bacteriën wordt aangetast, is diarree het eerste teken in de gastheer. Vervolgens wordt de gastheer vatbaarder voor griep, coronavirusinfecties, enterovirussen en talloze andere circulerende ziekteverwekkers.


Covid-prikken vernietigen de bifidobacterieniveaus vele maanden na de injectie, waardoor de gevaccineerden een verhoogd risico lopen op ernstige covid-19

Een ander belangrijk onderzoek toonde aan dat mRNA-vaccins 6 tot 9 maanden na de injectie blijvende schade toebrengen aan het darmmicrobioom. Hoewel er slechts vier deelnemers aan het onderzoek deelnamen, werden er schokkende resultaten gevonden bij alle vier de gevaccineerde personen. Na de vaccinatie daalde de populatie nuttige bacteriën bifidobacteriën tot 38 procent, 49 procent en 90 procent van het niveau vóór de vaccinatie. Bij één patiënt nam het aantal bifidobacteriën aanvankelijk toe, maar die toename werd zes tot negen maanden later tenietgedaan tot slechts 35% van het niveau vóór de vaccinatie. In datzelfde tijdsbestek zagen de andere drie patiënten een verdere afname van de bifidobacteriepopulaties met 15%, 35% en 60% van de resterende populaties. Het is belangrijk om op te merken dat het genus bifidobacteriën beschermt tegen inflammatoire darmziekten, obesitas, neurologische aandoeningen, C. difficile-infectie en ernstige COVID-19. Met deze significante afname in bifidobacteriën lopen gevaccineerde personen een groter risico op meerdere gezondheidsproblemen in de toekomst.

Verder observationeel onderzoek toonde aan dat lagere niveaus van Bifidobacterium adolescentis geassocieerd zijn met lagere neutraliserende antilichamen na CoronaVac vaccinatie. Evenzo helpt 

het herstel van Roseburia faecis bacteriën in de menselijke darm het lichaam om meer neutraliserende antilichamen te produceren nadat de Pfizer mRNA vaccinatie deze niveaus heeft aangetast. Ook hielpen de ontstekingsremmende effecten van Prevotella copri en twee Megamonas commensale soorten patiënten beschermen tegen de bijwerkingen van beide covid-19 vaccins.

Deze onderzoeken tonen aan dat het menselijk microbioom is ontworpen om belangrijke beschermende immuunfuncties te bieden. Deze aangeboren functies worden beschadigd door de COVID-19 vaccins, waardoor mensen op de lange termijn vatbaarder worden voor ziektes.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


 Volg Frontnieuws op Telegram