Trudeau kondigt plannen aan om “drugsverslaafden” en “geesteszieken” te euthanaseren

Datum:
  • zondag 22 oktober 2023
  • in
  • Categorie: ,
  • De Canadese regering heeft plannen aangekondigd om te beginnen D met het euthanaseren van “drugsverslaafden” en burgers met een reeks geestesziekten.


    22-10-2023

    De regering van premier Justin Trudeau is van plan om de huidige wetten voor “hulp bij zelfdoding” te versoepelen, zodat meer Canadezen die een last zijn geworden voor de door belastingbetalers gefinancierde gezondheidszorg, er gebruik van kunnen maken, bericht Hunter Fielding.

    Critici vergelijken de stap echter met “moderne eugenetica”.

    Wanneer Canada’s wet medisch geassisteerd sterven (MAID) in maart 2024 verandert, zullen patiënten in de geestelijke gezondheidszorg, inclusief patiënten met problemen met middelenmisbruik, zonder andere lichamelijke aandoeningen in aanmerking komen om legaal door de staat geëuthanaseerd te worden.

    Een speciale parlementaire commissie zal de controversiële stap in de aanloop naar de invoering de komende maanden opnieuw onderzoeken, na protesten van tegenstanders van Trudeau in Canada.

    Daily Mail meldt: In 2021 werden meer dan 10.000 Canadezen geëuthanaseerd, een vertienvoudiging ten opzichte van 2016 toen de praktijk gelegaliseerd werd.

    In sommige gevallen hebben mensen die in armoede leven ermee ingestemd om te sterven.

    Op dit moment komen mensen met psychische aandoeningen zoals depressie en persoonlijkheidsstoornissen zonder lichamelijke aandoeningen niet in aanmerking voor hulp bij zelfdoding.

    Een raamwerk voor het beoordelen van mensen met stoornissen in middelengebruik voor MAID wordt deze week besproken op een jaarlijkse wetenschappelijke conferentie in Canada.

    Op de agenda van de workshop staat onder andere om deelnemers en medische professionals te leren “het verschil te kennen tussen suïcidaliteit en een gemotiveerde wens om te sterven”.

    Zoë Dodd, een voorvechtster van schadebeperking uit Toronto, vertelde VICE News dat de praktijk gelijk staat aan eugenetica.

    Ze zei: “Ik denk gewoon dat MAID, wanneer het het gebied van geestelijke gezondheid en middelengebruik is binnengedrongen, echt geworteld is in eugenetica.

    “En er zijn mensen die echt worstelen met middelengebruik en mensen krijgen eigenlijk niet de steun en hulp die ze nodig hebben.”

    Dr. David Martell, hoofdarts Verslavingsgeneeskunde bij Nova Scotia Health, die het raamwerk op de conferentie presenteert, vertelde aan VICE News:

    “Ik denk niet dat het eerlijk is, en de regering denkt ook niet dat het eerlijk is, om mensen uit te sluiten van subsidiabiliteit omdat hun medische stoornis of hun lijden gerelateerd is aan een psychische aandoening.

    “Als een ondergroep daarvan is het niet eerlijk om mensen uit te sluiten van subsidiëring enkel en alleen omdat hun geestelijke stoornis gedeeltelijk of volledig een stoornis in het gebruik van drugs kan zijn.

    “Het heeft te maken met het gelijk behandelen van mensen.

    Het proces voor een begeleide dood in Canada begint met het downloaden van een eenvoudig formulier online.

    Dit houdt in dat de aanvrager een aantal vragen moet beantwoorden en de onderkant moet ondertekenen.

    De aanvragers moeten dan de handtekeningen van getuigen krijgen.

    Daarna volgt een telefoontje en een huisbezoek van een arts.

    Als de aanvraag door twee verschillende artsen wordt goedgekeurd, moet de persoon 90 dagen wachten vanaf het moment van de aanvraag.

    Een arts kan dan het dodelijke medicijn via een injectie toedienen.


    Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

    GREAT RESET DOSSIER



     Volg Frontnieuws op Telegram

     

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Trudeau, de goede vriend van Klaus Swab, waar hij bij het WEF ook zijn opleiding heeft genoten. De moeder van Trudeau had een goede band met Fidel Castro en dat is goed te zien want Trudeau en Fidel lijken sprekend. Je vraagt je af hoe dat soort lieden aan de macht kunnen komen en met steeds idiotere voorstellen komen. Voorstellen die overigens door Klaus Swab al eerder gelanceerd zijn, immers, de wereldbevolking moet terug naar max. 1 miljard, dus Klaus heeft nog wat te doen.

    Een reactie posten