Oversterfte voor en na vaccinatie: cijfers die het CBS niet liet zien, nu zichtbaar gemaakt

Datum:
  • dinsdag 17 oktober 2023
  • in
  • Categorie: , ,
  • Vaccinatie zou 95 procent bescherming geven.


    Robin de Boer 17-10-2023


    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 02:13

    Statisticus Herman Steigstra laat in enkele grafieken de oversterfte voor en na vaccinatie zien. “Cijfers die het CBS ons niet liet zien, nu zichtbaar gemaakt,” schrijft hij erbij.

    Na vaccinatie worden in vergelijking met 2020 voor elke leeftijd van 50-85 jaar 100 tot 200 extra overlijdens per jaar geregistreerd.

    Als je tussen de 45 en 55 jaar oud bent, dan is sinds de vaccinatie begon de kans op overlijden 20 procent groter dan voordat de ‘pandemie’ begon.


    Hetzelfde patroon zichtbaar

    Vaccinatie zou 95 procent bescherming geven. In plaats daarvan neemt de sterfte sinds de vaccinatie alleen maar toe, zeker onder de 75 jaar. Ook voor 2022 is hetzelfde patroon zichtbaar, merkt Steigstra op.

    Ondertussen beweert de overheid nog steeds dat vaccinatie heel veel levens heeft gespaard. Een ‘heroïsche prestatie’ noemde minister Dijkgraaf het. De farmacie verzekert ons dat het ‘onverklaarde’ oversterfte betreft. De vaccins zijn ‘veilig en effectief’. Ook Marion Koopmans verzekert ons dit.

    “Wij weten inmiddels wel beter. CBS-cijfers leggen het bloot,” aldus Steigstra. Inmiddels lijkt de overheid toch niet meer geheel zeker van zijn zaak: “Priklocaties worden ver weg van je woonplaats gehouden en je moet er echt iets voor over hebben.”

    Bijna niemand haalt nog een prik. De boostergraad is in Wallonië 1,7 procent en in Vlaanderen 10,2 procent. Ondanks alle reclame van de overheid, zegt huisarts Frank Peeters.


    In de Verenigde Staten is het vertrouwen in mRNA-vaccins tot een dieptepunt gedaald. Daar haalde slechts 1,3 procent de nieuwe booster.

    De koers van Pfizer bevindt zich weer op het niveau van voor corona.

    0 reacties :

    Een reactie posten