Omtzigt houdt vast: maximaal 50.000 migranten per jaar in Nederland

Datum:
  • dinsdag 24 oktober 2023
  • in
  • Categorie: , , ,
  •  NSC-leider Pieter Omtzigt wil de jaarlijkse immigratie beperken tot 50.000 nieuwkomers.


    MARIT NUBÉ 24-10-2023


    Twee maanden geleden kreeg hij nog forse kritiek op dit standpunt. Maar in het partijprogramma blijkt dat Omtzigt er wel degelijk aan vasthoudt.

    De afgelopen jaren kampt Nederland met een ongekend hoog migratiecijfer. In 2022 kreeg Nederland er netto meer dan 200.000 migranten bij. Volgens Omtzigt kan dit niet langer. Bij de RTL-talkshow Humberto pleitte hij in september dan ook voor een maximumplafond aan migranten. Volgens hem zou dit cijfer op 50.000 moeten liggen.

    Destijds kreeg Omtzigt veel kritiek van de rechterflank, die zijn standpunt te slap vond. Zo pleiten rechtse partijen als PVV, BBB, FVD, JA21 en BVNL al lange tijd voor een directe asielstop. Maar Omtzigt lijkt dit onhaalbaar te vinden, en wil alleen een forse inperking van de huidig immigratiestroom. Twee maanden later, bij de presentatie van het NSC-verkiezingsprogramma, houdt hij hieraan vast. Dit meldt De Telegraaf.

    De inperking wil Omtzigt niet alleen voor elkaar krijgen door het aantal asielzoekers te verminderen, maar ook door de hoeveelheid buitenlandse studenten en arbeidsmigranten te dempen. Volgens hem is het broodnodig dat er minder Engels wordt onderwezen aan Nederlandse universiteiten, en dat buitenlandse studenten niet meer worden voorgetrokken met een beurs. Al langere tijd maakt Omtzigt zich grote zorgen om de internationalisering van het hoger onderwijs.

    Flinke bevolkingsgroei
    De Nederlandse bevolking is in het jaar 2022 bijna twee keer zo snel gegroeid als het voorgaande jaar, dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in hun afgelopen jaarcijfers. De nummer een reden van deze explosieve groei is immigratie, aldus het CBS.

    In 2021 kwamen er iets meer dan 250.000 immigranten naar ons land, in 2022 lag dit cijfer op meer dan 400.000. Door de Russische oorlog in Oekraïne kende Nederland vorig jaar namelijk een uitzonderlijk hoog immigratiecijfer. Maar zelfs, zonder de Oekraïense vluchtelingen meegerekend, was het immigratiecijfer alsnog hoger dan het voorgaande jaar.

    NieuwRechts

    1 reacties :

    Anoniem zei

    50.000 migranten per jaar volgens Omtzigt. Bedoelt Omtzigt dat er max 50.000 migranten binnen komen INCLUSIEF gezinshereniging? Niemand heeft het er over maar het zal wel, Omtzigt kennende, exclusief de na reizigers zijn, dus worden we waarschijnlijk weer beet beenomen en blijven er gewoon 250.000 van die grapjassen binnen komen.

    Een reactie posten