Ommekeer van 180 graden in Londen: geen detachering van soldaten in de Oekraïne tot het einde van het conflict

Datum:
  • zondag 1 oktober 2023
  • in
  • Categorie: ,
  •  Er worden geen Britse soldaten naar het actuele conflict gestuurd.”




    Ommekeer van 180 graden in Londen: geen detachering van soldaten in de Oekraïne tot het einde van het conflict


    (Vertaling: E.J. Bron)

    De politiek van Londen begint te lijken op het weer in het koninkrijk – onbestendig. Eerst verklaart de minister van Defensie, Grant Shapps, dat men soldaten naar de Oekraïne zou sturen. Kort daarna rechtvaardigt premier Sunak zich en ontkent dit.

    De Britse premier Rishi Sunak heeft de verklaring van minister van Defensie Grant Shapps ontkend, volgens welke het Britse leger kennelijk naar de Oekraïne gestuurd zou worden. De premier letterlijk:

    Er worden geen Britse soldaten naar het actuele conflict gestuurd.”

    Daarvoor had de Britse minister van Defensie verklaard dat het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid van de stationering van zijn strijdkrachten in de Oekraïne zou overwegen om Oekraïense soldaten op te leiden.

    Tijdens een bezoek aan Burnley vandaag bracht Sunak tot uitdrukking de situatie “absoluut duidelijk” te willen maken en beweerde dat Shapps niet bedoeld zou hebben dat Britse soldaten tijdens het conflict met Rusland in de Oekraïne gestationeerd zouden worden. Het Verenigd Koninkrijk zou al sinds lang Oekraïense soldaten op Brits grondgebied opleiden, zei hij.

    Volgens Sunak zou de minister van Defensie eigenlijk bedoeld hebben dat het “wel degelijk mogelijk zou kunnen zijn dat we op zekere dag in de toekomst een deel van deze opleiding in de Oekraïne uitvoeren”. Maar dat zou “iets voor de langere termijn, niet iets voor het hier en nu zijn”, aldus de Britse premier.

    Bron:
    rt.de

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    0 reacties :

    Een reactie posten