Meer dan 1 miljoen bijwerkingen gemeld bij het Lareb, maar de Kamer wil géén debat

Datum:
  • vrijdag 6 oktober 2023
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Eén op de 500 gevaccineerden heeft zeer zware bijwerkingen met levenslange gevolgen, zei Baudet.



    Robin de Boer 6-10-2023


    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 02:19

    Thierry Baudet (FVD) wees er deze week in de Kamer op dat er bij het Lareb, het Nederlandse bijwerkingenregistratiebureau, meer dan één miljoen bijwerkingen zijn gemeld.

    Eén op de 500 gevaccineerden heeft zeer zware bijwerkingen met levenslange gevolgen, zei Baudet.

    Hij wil daar een spoeddebat over. “Dit is nu gaande. Mensen laten zich nu injecteren met deze buitengewoon merkwaardige substantie.”

    “Het is heel risicovol. Dit moeten we proberen te stoppen.”

    (Video verwijderd? Klik hier...)

    Alleen steun van BVNL

    Baudet kreeg alleen steun van Wybren van Haga (BVNL). “Wat mij betreft doen we het gewoon morgenavond,” zei hij.

    Omtzigt steunde het debat niet. “De heer Baudet zegt dat de oversterfte begon op het moment van vaccinatie, maar de oversterfte begon op het moment dat corona hier uitbrak.”

    Ook de PVV, SGP, PvdD en Volt steunden hem niet. “Het lijkt mij weinig kansrijk om dit debat nog ingepland te krijgen voor de verkiezingen,” zei Fleur Agema.

    ‘Fijn dat er een vaccinatiecampagne op gang is gekomen’

    De vier coalitiepartijen weigerden het debat. VVD-Kamerlid Tielen zei dat ‘het nog wel interessant zou zijn om een factcheck te houden op het betoogje van meneer Baudet’.

    Volgens Kamerlid Drost (ChristenUnie) ‘is het fijn dat er een vaccinatiecampagne op gang is gekomen’. “Dat is beter dan allerlei andere maatregelen die we in het verleden hebben gezien. Geen steun dus voor dit debat.”

    Niet tegen te houden

    “Hier komen we nog wel een keer op terug, denk ik, want de feiten over dit onderwerp zullen niet tegen te houden zijn,” waarschuwde Baudet.

    Uitgesplitst: 518.269 gemelde bijwerkingen voor Pfizer, 286.598 voor Moderna, 223.424 voor AstraZeneca en 78.337 voor Janssen.

    NineForNews.nl



    1 reacties :

    Anoniem zei

    Het ANP komt met de volgende kop: De Jonge: politiek moet opstaan tegen 'gevaarlijke onzin' van FVD
    Het ANP, overigens een particuliere organisatie van multi miljardair Chris Omen, kan beter een andere kop verzinnen, bijvoorbeeld; Hugo de Jonge weigert antwoord te geven op feiten aangebracht door Gideon van Meijeren. Deze kneus, Hugo de Jonge een meester van de basisschool, moet zo snel mogelijk verdwijnen voordat deze verstandelijk gehandicapte idioot nog meer schade aanricht.

    Een reactie posten