Israëlische nabestaanden woedend om Kaags deelname aan Joodse herdenking: "Schandalig"

Datum:
  • donderdag 5 oktober 2023
  • in
  • Categorie: ,
  •  De nabestaanden van Rina Schnerb zijn woedend dat Sigrid Kaag volgende maand zal spreken bij de nationale herdenking van de Kristallnacht.


    Redactie 5-10-2023


    Volgens de nabestaanden is het ongepast dat Kaag de Joodse slachtoffers zal herdenken, terwijl zij als minister miljoenen euro's overmaakte naar de Palestijnse terreurorganisatie PFLP. Schnerb werd in 2019 omgebracht door een bomaanslag van PFLP.

    Op 9 november zal er een nationale Kristallnachtherdenking zijn. Het is dan precies 85 jaar geleden dat er winkels, synagogen en woningen werden vernield in een Duitse geweldsuitbarsting. Tienduizenden Joden werden opgesloten in concentratiekampen.

    In het kader hiervan nodigt het Centraal Joods Overleg (CJO) sprekers uit op de herdenkingsavond in Amsterdam. Het gaat onder meer om Sigrid Kaag, demissionair vicepremier en minister van Financiën. Maar dit is tegen het zere been van PVV-leider Geert Wilders. 'Kaag spreekt bij Kristallnachtherdenking, CJO? Ze staat met terrorist Arafat op de foto en financierde Palestijnse terroristen. Ik wens de Joodse gemeenschap betere vrienden toe', schrijft hij op X.

    Al snel krijgt Wilders een weerwoord van D66-leider Rob Jetten. Maar inmiddels heeft het nieuws van Kaags deelname Israël al bereikt. In een reactie bij JNS noemt de familie van Rina Schnerb het "schandalig".

    "Kaag bevond zich in een positie om te beslissen of zij moorddadige terroristen wilde financieren die, net als de nazi’s, probeerden Joden te vermoorden simpelweg omdat ze Joods waren. Kaag negeerde alle waarschuwingssignalen en stond erop de PFLP-terroristen te financieren. Die terroristen hebben vervolgens Rina vermoord", vertelt de familie. "Hoe kan ze, nu ze actief steun heeft verleend aan terroristen die Joden vermoorden, de acties van de nazi’s werkelijk veroordelen?"

    Kaag financiert Palestijnse terreurorganisatie
    In 2020 erkende Kaag dat twee Palestijnse terreurverdachten werden gefinancierd met Nederlands beslastinggeld, meldt De Telegraaf. De verdachten waren lid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), die het jaar ervoor het Israëlische meisje Rina Schnerb (17) ombracht bij een bomaanslag. PFLP staat op de Europese lijst van terroristische organisaties, maar bleek wel financiering vanuit de Nederlandse overheid te ontvangen.

    In beantwoording van Kamervragen zei Kaag het te betreuren dat deze financiering niet eerder duidelijk was geworden. Direct zette ze de financiering aan PFLP stop. Desondanks had zij eerder wel versneld 13 miljoen euro overgemaakt aan PFLP, nadat Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen won. Dit deed Kaag als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Rutte III.

    Ook blijkt dat Kaag thuis een foto heeft van haar gezin met voormalig PLO-leider Yasser Arafat. Dit kwam naar voren in een uitzending van het VPRO-programma Tegenlicht.

    NieuwRechts


    0 reacties :

    Een reactie posten