Explosief plan: Zo wil Zwitserland weer van de Oekraïners afkomen

Datum:
  • dinsdag 10 oktober 2023
  • in
  • Categorie: , ,
  •  In veel Europese landen draait de wind – de vele Oekraïense vluchtelingen worden steeds vaker als belasting gevoeld.




    Explosief plan: Zo wil Zwitserland weer van de Oekraïners afkomen


    (Vertaling: E.J. Bron)

    In veel Europese landen draait de wind – de vele Oekraïense vluchtelingen worden steeds vaker als belasting gevoeld. In Zwitserland bestaan er blijkbaar al gedetailleerd uitgewerkte plannen hoe de Oekraïense vluchtelingen het best naar hun thuisland teruggebracht kunnen worden.

    Het desbetreffende document, dat nu naar het publiek doorsijpelde, wordt “Omzettingsconcept ter opheffing van de S-status” genoemd. Bedoeld wordt de beëindiging van de beschermende status voor oorlogsvluchtelingen uit de Oekraïne. De staat en de kantons kan de repatriëring blijkbaar niet snel genoeg gaan.

    In Zwitserland vonden 90.000 Oekraïense oorlogsvluchtelingen toevlucht. Volgens de plannen dienen minstens 70.000 van hen het land te verlaten, indien mogelijk al na 4 maart 2024 wanneer de periode van de S-status afloopt. Uiterlijk echter in maart 2025, mocht de overeenkomst nogmaals met een jaar verlengd worden, dient het dan afgelopen te zijn.

    Dankzij de beschermende status krijgen Oekraïense vluchtelingen in Zwitserland zonder asielprocedure een verblijfsrecht. Ze kunnen direct aan het werk, de kinderen mogen naar school. Het is de Oekraïners ook toegestaan om te reizen.

    Maar dat dient weldra afgelopen te zijn. En: de repatriëring dient zelfs dan plaats te vinden wanneer de oorlog met Rusland verdergaat. Zwitserland overweegt twee mogelijkheden voor de repatriëring. Enerzijds eentje met verspreide uitreisperiodes voor verschillende groepen, die voorzien in periodes van drie tot negen maanden. Anderzijds echter een uniforme uitreisperiode voor iedereen.

    Men rekent erop dat na afloop van deze periodes 56.000 Oekraïners vrijwillig naar hun thuisland zouden terugkeren. Bij 14.000 zou dit echter niet het geval zijn, hier dreigen dwangmaatregelen. Alleen Oekraïners die dringend nodig zijn voor de Zwitserse economie zouden in het land mogen blijven.

    Bron:
    zuerst.de

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    0 reacties :

    Een reactie posten