De gevaarlijke waanvoorstelling van een mondiale transitie naar ‘alleen maar elektriciteit’

Datum:
  • zaterdag 7 oktober 2023
  • in
  • Categorie: ,
  •  

    De gevaarlijke waanvoorstelling van een mondiale transitie naar ‘alleen maar elektriciteit’



     

    Door Ronald Stein

    Wereldleiders leven nog steeds in de waan van een mondiale transitie naar “rechtvaardige elektriciteit”, waarvan zij geloven dat deze het gebruik van de ruwe olie, die de moderne samenleving in een paar eeuwen zoveel heeft gebracht, zal elimineren.

    Ruwe olie is de basis van onze moderne samenleving, zoals besproken in een leerzaam en onderhoudend podcast-interview van 27 minuten tussen Ronald Stein en Armando Cavanha in Brazilië.

    Alle componenten en apparatuur voor het opwekken van elektriciteit door middel van wind, zonne-energie, steenkool, aardgas, kernenergie en waterkracht zijn allemaal gemaakt van de oliederivaten die zijn vervaardigd uit ruwe olie!

    Het is schokkend dat het publiek vast gelooft in de huidige retoriek om het gebruik van fossiele brandstoffen te stoppen, die doet denken aan de massa-zelfmoord uit 1978 van religieuze sekteleden van de Peoples Temple, geleid door Jim. Jones, Jonestown, Guyana.

    In september 2023, 45 jaar na de Jim Jones-tragedie in Jonestown, gebruikte president Biden zijn uitvoerende macht om het American Climate Corps op te richten, dat 20.000 jonge mensen in dienst zal nemen en zal opleiden in het werk aan klimaatbestendigheid zonder fossiele brandstoffen.

    Wanneer deze auteur naar de tv-verslaggeving kijkt van demonstranten, zowel politici als tieners, die borden dragen om het gebruik van fossiele brandstoffen te stoppen, ziet hij op die posters het volgende:

    WEG MET LUCHTHAVENS, JETS, SCHEPEN, RUIMTEPROGRAMMA’S, en STOP DE SOCIALE MEDIA, en STOP DE PRODUCTIE VAN MOBIELE TELEFOONS, COMPUTERS en PORSELEINEN TOILETTEN die afhankelijk zijn van de derivaten vervaardigd uit ruwe olie!!

    Schokkend genoeg hebben heel weinig ouders, leraren, studenten, politici en mensen in de media enig begrip van de basis van de producten in ons dagelijks leven! Energiegeletterdheid op zijn best!!!

    Zoals John Stossel zo vaak zei: ‘laat me niet lachen’! Het spreekwoord ‘You can’t have your cake and eat it too‘ leert ons dat je de wereld niet van ruwe olie kunt verlossen en blijven genieten van de producten en brandstoffen die momenteel uit ruwe olie worden vervaardigd.

    Nog maar een paar honderd jaar geleden, vóór de olieproductie, toen de wereldbevolking nog maar een miljard mensen telde, was de wereld ongerept, steenkoolarm en gedomineerd door Moeder Natuur en het wilde dierenrijk. In de 19e eeuw waren er geen luchthavens, auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen, cruiseschepen, kolencentrales, aardgascentrales, elektronica of ruimteprogramma’s, aangezien de Beverly Hillbillies nog geen olie hadden ontdekt!

    Fossiele brandstoffen maken producten voor de mensheid en ondersteunen rijkere oogsten en een mate van voedselzekerheid die tijd en energie vrijmaakte voor innovatie en het begin van de Industriële Revolutie waardoor de bevolking in 200 jaar van 1 tot 8 miljard mensen kon groeien omdat olie kan worden geproduceerd in duizenden bruikbare, levensverbeterende en levensreddende producten.

    Aan de andere kant kunnen hernieuwbare energiebronnen slechts af en toe elektriciteit opwekken, maar kunnen ze niets voor de mensheid produceren, terwijl fossiele brandstoffen alles voor de mensheid produceren.

    Een paar eeuwen geleden waren er minder mensen die met dieren concurreerden vanwege het beperkte vermogen van de mensheid om te overleven wat moeder natuur te bieden had. Vóór de olieproductie was het leven hard en vies, met veel weers- en ziektegerelateerde sterfgevallen.

    Wereldleiders zijn zich niet bewust genoeg om te erkennen dat er geen plannen zijn voor de vervanging van de producten en brandstoffen die nu uit fossiele brandstoffen worden vervaardigd en die de basis vormen van elk infrastructuursegment dat de 8 miljard mensen op deze planeet ondersteunt!

    De drie fossiele brandstoffen, ruwe olie, steenkool en aardgas, doen verschillende dingen voor de samenleving. Ruwe olie is de enige olie die zelden wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken, aangezien deze voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van brandstoffen en producten voor de samenleving die de basis vormen van de wereldeconomie.

    Ruwe olie: voornamelijk gebruikt voor transportbrandstoffen, wegenasfalt en vliegtuigbrandstof, maar minder dan één procent voor de opwekking van elektriciteit.

    Steenkool: wordt voornamelijk gebruikt als brandstof om elektriciteit op te wekken, maar heeft ook talloze andere toepassingen, waaronder bij de productie van cement, koolstofvezels en schuim, medicijnen, teer, synthetische brandstoffen op basis van aardolie en verwarming van huizen en bedrijven.

    Aardgas: genereert elektriciteit, verwarming en industrieel gebruik voor de productie van chemicaliën, kunstmest, waterstof, enz.

    Beëindiging van het gebruik van ruwe olie in de wereld zonder eerst een vervanging in gedachten te hebben zou immoreel en kwaadaardig zijn, aangezien extreme tekorten aan de producten die nu uit fossiele brandstoffen worden vervaardigd, zullen resulteren in miljarden dodelijke slachtoffers als gevolg van ziekten, ondervoeding en weersgerelateerde sterfgevallen. Het is een grotere bedreiging dan de klimaatverandering voor de acht miljard wereldbevolking.

    Deze video van 1 minuut van Epoch Times TV over het ontbreken van een back-upplan om olie te vervangen is kort, leerzaam en vermakelijk. De video is al door ruim 834.000 mensen bekeken op sociale media.

     

    Daarentegen betekent de “overgang” van de mensheid naar uitsluitend elektriciteit de overstap naar wind- en zonne-energiesystemen die geen van de essentiële producten kunnen produceren die nu door de mensheid worden gebruikt.

    Dat zal zeer waarschijnlijk de dood veroorzaken van MILJARDEN mensen als gevolg van ziekten, ondervoeding, een lagere levensstandaard en weersgerelateerde rampen, terwijl projecties van miljoenen dodelijke slachtoffers als gevolg van ‘kooldioxideuitstoot’ en klimaatverandering gebaseerd zijn op computermodellen die geen van deze factoren meenemen. 

    De Russische Vladimir Poetin en de Chinese Xi Jinping kennen de geschiedenis van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Ze weten allebei dat er in de nabije toekomst geen vervanging is voor de dominantie van fossiele brandstoffen, zelfs niet op de langere termijn. Te geloven dat een transitie naar alleen maar elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen mogelijk is met de producten die nu uit fossiele brandstoffen worden vervaardigd en dienovereenkomstig te handelen, is zelfmoord voor de mensheid.

    Zoals voormalig congreslid Don Ritter uit Pennsylvania schreef: ‘Het is de echte ‘existentiële dreiging’. Incidentele elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen kan de huishoudens, bedrijven, ziekenhuizen, legers, ruimteprogramma’s, vliegtuigen en cruiseschepen van moderne beschavingen niet laten draaien, en geen enkele producten en brandstoffen zijn nu gebaseerd op ruwe olie!


    De stilte is oorverdovend voor miljardairs als Bill Gates, John Kerry, Mark Zuckerberg, George Soros, Michael Bloomberg, president Biden en de media die zich blijven onthouden van het stellen van een ‘laat me niet lachen’ vraag in de stijl van John Stossel:

    Kunt u zich onze wereld voorstellen zonder vliegtuigen, luchthavens, koopvaardijschepen, cruiseschepen, legers, ziekenhuizen, sociale-mediacommunicatie, ruimteprogramma’s en toiletten?

    ***

    Over de auteur

    Ronald Stein is ingenieur, senior beleidsadviseur op het gebied van energiegeletterdheid voor CFACT, en co-auteur van het voor de Pulitzerprijs genomineerde boek ‘Clean Energy Exploitations’.

    ***

    Bron hier.







    0 reacties :

    Een reactie posten