8 giftige Pfizer-batches ook in Nederland gebruikt: dit zijn ze

Datum:
  • woensdag 11 oktober 2023
  • in
  • Categorie: ,
  • Ik ben van mening dat ze gegevens achterhouden



    Robin de Boer 11-10-2023


    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 02:15

    Het ministerie van VWS heeft een lijst met batchnummers van in Nederland gebruikte coronavaccins geopenbaard, meldt De Andere Krant. Een kritische burger die anoniem wenst te blijven had een Woo-verzoek ingediend om de informatie boven water te krijgen.

    Uit de vrijgegeven lijst blijkt dat Pfizer-vaccins uit acht van de negen batches die in Denemarken zijn gelinkt aan ernstige gezondheidsschade, ook in Nederland zijn gebruikt.

    Ik ben van mening dat ze gegevens achterhouden

    De kritische burger deed in augustus 2022 een beroep op de Woo (Wet open overheid) en vroeg VWS om de batchnummers van de in Nederland gebruikte coronavaccins én een overzicht van aan die batchnummers gekoppelde bijwerkingen en gemelde overlijdens.

    Het verzoek werd in eerste instantie afgewezen, maar hij gaf niet op. In augustus werd een lijst met batchnummers alsnog openbaar gemaakt, weliswaar zonder de hieraan gekoppelde bijwerkingen en sterfgevallen.

    De kritische burger heeft beroep aangetekend tegen het besluit. “Ik ben van mening dat ze gegevens achterhouden.”

    Zaken niet op orde

    Begin 2021, toen al een maand werd gevaccineerd, was de uitwisseling van batchnummers met het RIVM nog altijd niet geregeld. Volledige batch-analyses waren aanvankelijk onmogelijk, omdat zaken niet op orde waren. Dat terwijl bijwerkingencentrum Lareb vanaf de start van de prikcampagne batchnummers moest kunnen opvragen bij het RIVM.

    Dit zijn de acht giftige Pfizer-batches die ook in Nederland zijn gebruikt:

    EJ6134
    EJ6136
    EJ6789
    EJ6790
    EJ6796
    EK9788
    EM0477
    EP9598

    Je vindt het nummer op je vaccinatiekaart.

    NineForNews.nl




    0 reacties :

    Een reactie posten