“We zullen…”

Datum:
  • maandag 4 september 2023
  • in
  • Categorie: ,
  •  Maar zou dat lukken? Het is voor Duitsland en de Duitsers te hopen.




    “We zullen…”


    (Door: Dr. Klaus Peter Krause)

    De parlementsfractie van de AfD heeft een urgentieprogramma met tien punten van een door de AfD aangevoerde Duitse regering besloten: de-industrialisering van Duitsland stoppen – meer vrijheid, minder belastingen voor burgers en ondernemingen – verwoestende migratiepolitiek onmiddellijk beëindigen – onze welvaartsstaat redden – Duitsland weer veilig maken – voor Duitse belangen in een multipolaire wereld – een sterke Bundeswehr als garantie voor een soevereine natie – gezinnen sterker maken, opvoedingswerk belonen – eigen verantwoordelijkheid qua gezondheid vergroten – onderwijs is toekomst voor Duitsland.

    Steeds meer mensen in Duitsland vestigen hun hoop op de AfD. Hun beoordeling van de Duitse “stoplicht”-regering (SPD, Groenen, FDP) is vernietigend. In de laatste “ARD-Deutschlandtrend” van 31 augustus (hier)hebben 79% van de geënquêteerden aangegeven dat ze met haar werk minder tot helemaal niet tevreden zijn. Dus bijna 80%, vier vijfde deel. Zo´n slecht percentage voor een Duitse regering werd tot nu toe niet geregistreerd. In Sachsen zou de AfD volgens de laatste INSA-peiling (“Sonntagsfrage”) bij de deelstaatparlementen op 35% van de stemmen komen en de CDU (29%) duidelijk achter zich laten.

    Sinds de socialisten van alle oude partijen, die zichzelf groen geverfd hebben om het rood te verdoezelen, de instellingen gekaapt hebben en de Duitse politiek beheersen, gaat het bergaf met Duitsland, sinds de “stoplicht”-regering aan het roer staat zelfs snel. Ze laten voor de bevolkingsvervanging steeds meer migranten willekeurig het land binnenkomen, jagen met hun absurde klimaatbeschermingspolitiek de energieprijzen op en belangrijke industrieondernemingen naar het buitenland, ruïneren de middenstand met te hoge belastingen en een ontaardende bureaucratie, jagen de burgers stapsgewijs in de armoede en in de afhankelijkheid van de staat. De enige partij die zich tegen deze mateloze, maar bewuste handelwijze vastberaden verzet, is de AfD.

    Haar fractie in de Bondsdag heeft op 1 september tijdens haar besloten vergadering in Oberhof in de deelstaat Thüringen een urgentieprogramma uitgewerkt voor het geval de volgende Duitse regering aangevoerd zou worden door de AfD. Dat mag utopisch klinken, want in het bevolkingsrijke westen van Duitsland zijn de kiezers nog niet zo ver als die in Sachsen, worden wellicht ook helemaal niet wakker of veel te laat of in te gering aantal. Maar hoe dan ook: het is beter wanneer de kiezer weet wat de AfD concreet belooft als hij zijn stem aan haar geeft om ze de politieke verantwoordelijkheid heeft het beloofde om te zetten dan wanneer dit hem niet duidelijk zou zijn. Alles wat de AfD belooft, begint bij elk van de tien programmapunten met de beide woorden “We zullen”, niet met “We willen”. Maar zou dat lukken? Het is voor Duitsland en de Duitsers te hopen. Lees hier het volledige urgentieprogramma van de AfD.

    Bron:
    freiewelt.net

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    0 reacties :

    Een reactie posten