“Sunak´s Groot-Brittannië: Tussen vernietigde tanks en instortende scholen – Het einde van de Britse competentie?”

Datum:
  • vrijdag 22 september 2023
  • in
  • Categorie: ,
  •   Honderden scholen in heel Engeland zijn gedwongen te sluiten, omdat......



    “Sunak´s Groot-Brittannië: Tussen vernietigde tanks en instortende scholen – Het einde van de Britse competentie?”


    (Door: Finian Cunningham – Vertaling: E.J. Bron)

    Het obscene foute gebruik van openbare middelen door een niet gekozen premier zegt alles over het zieke Groot-Brittannië. De scholen in Groot-Brittannië zijn niet alleen in de zomer gesloten. Blijkbaar ook in de herfst. Honderden scholen in heel Engeland zijn gedwongen te sluiten, omdat ze op de hoofden van de kinderen dreigen te vallen. Alleen al deze omstandigheid zegt veel over de geruïneerde toestand van het huidige Groot-Brittannië.

    Bij deze pijnlijke klap tegen het Britse prestige komt nog de vernietiging van de Challenger-2 gevechtstank, die in het begin van het jaar met veel tamtam in de Oekraïne werd ingezet.

    De zogenaamd onoverwinnelijke tank werd eerst door een Russische mijn gestopt en daarna werd de toren van een andere Challenger-2 door een Russische Kornet antitankraket opgeblazen. Het is vermoedelijk de eerste keer dat de Challenger-2 zo zichtbaar werd vernietigd. Zelfs de berichtgeving van de BBC kon de shock over zo´n klap tegen het vermeend militair sterke Groot-Brittannië niet bedekken.

    Bij eerdere inzetten tijdens de misdadige oorlogen van Groot-Brittannië in Irak en in Afghanistan hadden de Challenger tanks te maken met militair zwakkere tegenstanders. Ze verwierven een overdreven naam als robuuste gevechtsmachines. Nu de Britse uitrusting tegen de vernietigende Russische vuurkracht aantreedt, zijn de omstandigheden harder – en doet ze het niet zo goed.

    Het was dus een slechte week voor Groot-Brittannië. Scholen, die door goedkope betonconstructies op punt van instorten staan, en toen de geweldige Challenger tank, die onder Russisch vuur als een stuk karton verpletterd werd.

    Interessant genoeg bestaat er een lichamelijke verbinding met de schijnbaar geen verband met elkaar houdende Britse mislukkingen in de vorm van Rishi Sunak, de niet gekozen premier van Groot-Brittannië. Hij nam vorig jaar het ambt in Downing Street 10 over, nadat zijn voorgangster Liz Truss op grond van haar eclatante incompetentie was ontslagen. Truss was maar enkele weken in functie, nadat ze Boris Johnson had opgevolgd, die wegens eindeloze corruptieschandalen moest aftreden.

    Sunak, een rijke erfgenaam van Indische afkomst, wiens superrijke Indische vrouw in Groot-Brittannië geen belasting betaalt, werd in het kader van een reorganisatie van de Conservatieve Partij in de functie van premier geschoven. Hij werd niet door het publiek voor zijn huidige ambt gekozen. Zo ziet de Britse democratie er uit!

    Als premier nam Sunak in januari van dit jaar het besluit om Challenger-2 tanks naar de Oekraïne te sturen. Deze stap werd als gewaagde escalatie beschouwd en noopte andere leden van de NAVO ertoe om zware wapens aan het regime in Kiev te leveren. Daarop leverde Duitsland zijn Leoperd-2 tanks, de Franse schonken AMX-10 verkenningsvoertuig en antitankwapen, en er doen geruchten de ronde dat de Amerikanen uiteindelijk hun M1 Abrams tanks sturen.

    Sunak bejubelde zijn beslissing om 14 van de zogenaamd beste Britse tanks te schenken als een keerpunt, dat het de Oekraïense strijdkrachten mogelijk zou maken om op te rukken tegen de Russische linies.

    Maar acht maanden later heeft het zogenaamde Britse wonderwapen de Oekraïense strijdkrachten geen voordelen opgeleverd, net zomin als de Duitse Leopard-2 tanks of al die andere “wonderwapens” van de NAVO.

    Volgens bijna alle berichten ontwikkelt zich het door de NAVO ondersteunde Oekraïense tegenoffensief snel van een mislukking tot een catastrofe, omdat troepen en uitrusting door de superieure Russische vuurkracht gedecimeerd worden. Zelfs voormalige Britse legerofficieren geven de catastrofale nederlaag op het slagveld toe.

    Onder de niet gekozen Sunak heeft Groot-Brittannië in totaal £ 4,6 miljard ($ 5,7 miljard) aan militaire hulp voor de Oekraïne toegezegd. Groot-Brittannië is de op een na grootste sponsor van het naziregime in Kiev na de Verenigde Staten, die de Oekraïne militaire hulp ter waarde van ongeveer $ 44 miljard hebben toegezegd.

    En nu dit. Terwijl Sunak bereidwillig groen licht voor de levering van Challenger-2 tanks evenals van granaten met verarmd uranium, Stom-Shadow kruisraketten en RAF spionage- en gevechtsvliegtuigen aan de Oekraïne heeft gegeven, heeft zijn persoonlijke verwaarlozing van schoolsaneringsprojecten in Engeland honderden scholen in instortingsgevaar gebracht.

    Voor zijn benoeming tot premier door de Conservatieve Partij was Sunak de Britse minister van Financiën. Traditiegetrouw resideert de Britse minister van financiën in Downing Street 11. Hij geldt al de op een na machtigste politieke functie na de premier, omdat de minister van Financiën de begrotingen voor alle andere ministerie controleert.

    Gedurende zijn ambtstijd als minister van Financiën in de jaren 2020-2022 verlaagde Sunak de middelen voor de reparatie van scholen met ongeveer 50%. Dit gebeurde ondanks de waarschuwingen van de commissies van onderwijsdeskundigen dat e rop grond van de betonconstructies een crisis zou dreigen. Deze crisis manifesteert zich nu in de gedwongen sluiting van meer dan 100 scholen in heel Engeland in het begin van het nieuwe schooljaar in deze maand. Ze is een nationaal schandaal geworden, omdat gevreesd wordt dat zowel het leven van leerlingen als leraren door instortende muren en daken in gevaar is.

    De rijke jongen Sunak kan de schuld voor een groot deel van het schandaal rechtstreeks op zich nemen, ook al probeert hij de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven.

    Deze man is net zoals vele andere westerse politici een charlatan en een erbarmelijke jaknikker voor de door de VS gevoerde proxy-oorlog tegen Rusland in de Oekraïne.

    Trunak draagt graag kitsch vriendschapsarmbandje som zijn pols en neigt ertoe in het openbaar hindoeïstische vredestekens te maken.

    In de realiteit ondertekent de ultra geprivilegieerde bewoner van Downing Street ondertussen wapenleveringen ter waarde van miljarden dollars aan de Oekraïne, die door de Britse belastingbetalers door onverbiddelijke bezuinigingen op hun openbare dienstverleningen, inkomens en sociale omstandigheden betaald worden. Oorlog en armoede gaan in Groot-Brittannië hand in hand.

    Volgens schattingen zou de sanering van de Britse scholen ongeveer $ 1 miljard kosten, dus een vijfde deel van hetgeen Sunak aan militaire hulp voor de Oekraïne heeft toegezegd. En toch is deze tot oorlog ophitsende charlatan tegenover de Britse burgers niet eens verantwoordelijk.

    Blijkbaar vindt de niet gekozen Britse premier de financiering van een zinloze, bloedige oorlog op het Europese vasteland – die zich zou kunnen uitbreiden tot een nucleaire wereldoorlog – belangrijker dan de ontwikkeling en veiligheid van de Britse kinderen. Dat komt, omdat hij geen democratisch gekozen staatshoofd is. Hij is een onderdanige vazal van het Amerikaanse imperialisme. Van veel van zijn voorgangers in Downing Street zou je kunnen zeggen dat ze dezelfde leugenachtige zwakte zouden hadden. Maar de huidige en geen verantwoording af hoeven leggende Sunak is absoluut schaamteloos.

    Het obscene foute gebruik van openbare middelen door een niet gekozen premier zegt alles over het zieke Groot-Brittannië. Het is nog slechts in naam een democratie.

    Bron:
    uncutnews.ch

    Bron oorspronkelijk artikel:
    strategic-culture.su
    Door: Finian Cunningham

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    0 reacties :

    Een reactie posten