Komende week nachtelijk onderhoud aan Kooybrug én Balgzandbrug. Kooybrug één nacht afgesloten, Balgzandbrug drie

Datum:
  • zondag 24 september 2023
  • in
  • Categorie: ,
  • DEN HELDER/VAN EWIJCKSLUIS Komende week zal Rijkswaterstaat gedurende vier nachten onderhoud verrichten aan de Kooybrug bij Den Helder en de Balgzandbrug bij Van Ewijcksluis (N99).


    Lars van der Bel 24-9-2023



    De Kooybrug is daarbij één nacht afgesloten voor verkeer (van maandag op dinsdag). De Balgzandbrug is drie nachten dicht (tussen dinsdag en vrijdag). Rijkswaterstaat laat weten dat weggebruikers rekening dienen te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot een half uur. ’Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.’


    De afsluitingen zijn het gevolg van wat Rijkswaterstaat ’regulier onderhoud’ noemt. ’Het reguliere onderhoud bestaat uit het schoonmaken van zogeheten brugmeubilair, zoals cameramasten, bruglichten (voor wegverkeer) en slagboomkasten. Ook worden de draaiende delen van de brug gesmeerd en visuele inspecties uitgevoerd. Ook zal het gras rondom de bruggen worden gemaaid.’

    Het nachtelijk onderhoud aan de Kooybrug zal maandagavond laat om elf uur van start gaan. Dit duurt tot vijf uur in de nacht. De Balgzandbrug is de drie nachten lang afgesloten van middernacht tot vijf uur.


    De parallelbaan blijft gedurende de afsluitingen toegankelijk voor (brom)fietsers en landbouwvoertuigen. Dat geldt ook voor lijndiensten en voor nood- en hulpdiensten.


    ’Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo bundelen we onze werkzaamheden in één stremming per brug en vinden de werkzaamheden in de nacht plaats wanneer er minder verkeer op de weg is.’


    Noordhollands Dagblad

    1 reacties :

    Anoniem zei

    De Ulkersluis is afgesloten, de weg naar de A7 vanaf Wieringerwaard is afgesloten, op 23 oktober wordt de Kooybrug voor 2 maanden afgesloten, de Balgzandbrug voor 3 nachten afgesloten evenals de Kooybrug. Onderhoudswerkzaamheden zijn nodig, maar om de Kooybrug een paar nachten af te sluiten voor werkzaamheden terwijl de brug over nog geen maand voor 2 maanden dicht gaat is wat overdreven en kost onnodig veel geld.
    Het lijkt wel of Rijkswaterstaat zijn uiterste best doet om de Kop van Noord Holland lam te leggen om de plaatselijke economie te verwoesten in deze toch al barre tijden voor het bedrijfsleven.

    Een reactie posten