Martin Bosma (PVV): "Is het referendum nodig? Nee, het is broodnodig!"

Datum:
  • vrijdag 17 februari 2023
  • in
  • Categorie: , ,
  • Tijdens het Tweede Kamerdebat over de invoering van een correctief referendum brak Martin Bosma (PVV) een lans voor het democratische instrument.


    Redactie 17-2-2023


    Volgens de PVV-prominent is het referendum niet nodig, maar broodnodig. Het is namelijk bij uitstek hét democratische instrument om ook de mening van de gewone burger enig gewicht in de weegschaal te geven.

    "Is het referendum nodig? Nee, het is broodnodig. Het is schreeuwend nodig. We roepen heel hard dat Nederland een democratie is, maar baanbrekend politicologisch onderzoek stelt dat er in Nederland één groep is die altijd z'n zin krijgt, wat er ook gebeurt. Dat is hoogopgeleid Nederland. Daarbinnen gaat het dan nog eens om een scherper afgebakende groep: universitair opgeleid Nederland. Die winnen altijd. Hun mening wordt beleid, wat er ook gebeurt en wat zij ook willen. Laagopgeleiden krijgen soms ook hun zin, zeker, maar alleen als hun mening overeenkomt met die van universitair opgeleid Nederland", begon Bosma zijn pleidooi.

    Een referendum kan ervoor zorgen dat de mening van de gewone burger gehoord wordt. En dat is hard nodig, stelt Bosma. Want de mening van universitair opgeleid Nederland is zo "links als de hel".

    "Wat weten we van universitair opgeleid Nederland? Nou, dat ze zo links zijn als de hel. Ze zijn links-liberaal. Denk aan klimaatsocialisme. Denk aan eurofilie. Denk aan massa-immigratie. Dat is de heilige drie-eenheid van de links-liberale kerk. Daarom is Zwarte Piet gekild. Daarom hebben we overal asielzoekerscentra. Daarom hebben we genderneutrale zonnecollectoren. Daarom zijn er slavernijexcuses gemaakt. Daarom gaan er miljarden naar de klimaatwaanzin. Daarom gaan er miljarden naar de ontwikkelingshulp. Daarom is er al dat stikstofgedreutel. Daarom hebben we de woke-ellende. Daarom hebben we de elektrische auto. Daarom gaat ons geld naar Brussel. De tevreden klasse legt simpelweg haar wil op aan de meerderheid. Het is een beetje zoals de Nederduitse Gereformeerde Kerk, die eeuwenlang de lakens uitdeelde en de katholieke meerderheid kon uitsluiten. Er is dus niet zo heel veel veranderd."

    Ondanks het feit dat deze groep relatief klein is, deelt het wel de lakens uit. Hoe komt dat? Bosma legt uit dat de " instituties van Nederland zijn in hun handen. Denk aan de media, de universiteiten, de hoge ambtenarij, het juristendom, de kerken, de vakbonden, de musea, de culturele wereld et cetera. Het is altijd koekoek één zang. Het is allemaal ten dienste van tevreden Nederland. Afgehaakt Nederland staat constant buiten. Andersdenkenden worden systematisch uitgesloten."

    Via het referendum kan men hier mee afrekenen, aldus de PVV'er.

    NieuwRechts

    0 reacties :

    Een reactie posten