Levensgevaarlijke olievreters
Ongeluk in Zweden onthulde enorme olieverbruik en milieuschade door windmolens
(Door: Daniel Matissek – Vertaling: E.J. Bron)
Hoezo “duurzaam en schoon”
Vorig weekend stortte er in het noorden van Zweden een windmolen in elkaar; op zich niets bijzonders zou je zeggen – temeer daar niemand gewond raakte. De plaats van het ongeluk bood echter een schokkend beeld: kunststof brokstukken lagen te midden van een enorme plas olie, wat deels tot verbijsterde vragen in delen van de pers en het publiek zorgde. De autoriteiten sloten het hele windpark af; zogenaamd voor verder “onderzoek”. In werkelijkheid diende waarschijnlijk de imagoschade verholpen te worden. Want door deze gebeurtenis komt de nepverpakking van de groene energie eens temeer in het brandpunt te staan.
De ingestorte windmolen behoorde tot het Nysäter-project, dat van centrale betekenis voor de uitbreiding van hernieuwbare energieproductie in Zweden moet worden en pas vorige maand onder veel belangstelling van de media werd gestart. Daarbij gaat het om een van de grootste windparken van Europa – en een van de modernste. Des te geïrriteerder reageert de groen geïndoctrineerde publieke opinie in het vaderland van “klimaat-Greta” Thunberg nu op het incident.
Tot 800 liter olieverbruik
In werkelijkheid namelijk is de instorting er geschikt voor om bij meer mensen in Zweden dan de lobbyisten van de groene energieën zouden willen in het bewustzijn te roepen dat het ook bij windenergie gewoon absoluut niet om de zo langverwachte “schone” stroomproductiebron gaat als door de politiek en de media altijd wordt voorgesteld. Want voor het olielek op de plaats van het incident bestaat een reden: volgens verschillende onderzoeken, die bijvoorbeeld in het vakblad MDPI gepubliceerd werden, heeft een windmolen tussen 200 en 800 liter olie per jaar nodig.
Levensgevaarlijke olievreters
Een expert van Pitsel & Associates Ltd. schat dat een gemiddeld windpark uit 150 windmolens bestaat, waarvan elke windmolen 80 gallon (ongeveer 364 liter) olie als smeermiddel nodig zou hebben. In totaal zou een windpark dus ongeveer 45.000 liter olie gebruiken om überhaupt te kunnen werken. De olie zou eenmaal per jaar vervangen moeten worden. Om bijvoorbeeld een stad ter grootte van New York compleet van windenergie te kunnen voorzien, zouden meer dan een miljoen liter geraffineerde olie nodig zijn.
Bovendien vinden er naarmate het aantal windparken toeneemt ook meer ongelukken met windmolens plaats. De ingestorte windmolen in Zweden was niet de eerste. Ook in Duitsland stortte vorig jaar september een windmolen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen in elkaar. Dat hierbij, in een dichtbevolkt gebied, geen gewonden vielen, was puur geluk; de schade bedroeg volgens de producent Nordex “ongeveer € 5 miljoen”. Met de door de Duitse regering besloten verlaging van de minimale afstand van nieuwe windmolens tot woonwijken zal het slechts een kwestie van tijd zijn totdat behalve miljarden vogels, vleermuizen en insecten ook mensen het slachtoffer worden van deze cultisch verheerlijkte technologie.
Hier enkele voorbeelden van ongelukken met windmolens:
Bron:
wochenblick.at
Door: Daniel Matissek
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)
0 reacties :
Een reactie posten