...alleen om angst en paniek te zaaien en de bevolking te verdelen.
Opzienbarende uitspraak Hooggerechtshof Oostenrijk in Corona-zaak: gezonde mensen kunnen niemand besmetten
Dit artikel is vertaald vanuit het Duits. Het origineel vindt u hier.
Door Willi Huber op 23 februari 2022
Sinds het begin van de vermeende coronapandemie hebben de Oostenrijkse autoriteiten in opdracht van politici mensen gekweld: gezonde mensen worden tot patiënten verklaard, tot potentiële gevaarbrengers en verspreiders van epidemieën. Dit alles zonder enig bewijs – alleen om angst en paniek te zaaien en de bevolking te verdelen. Het Hooggerechtshof heeft daar nu een eerste stokje voor gestoken: een gezonde persoon kan er niet van worden beschuldigd iemand met een ziekte te kunnen of willen besmetten.
Zoals zo vaak het geval is, staat het verslag over de uitspraak achter een betaalmuur, zodat zo weinig mogelijk mensen er kennis van nemen – of er extra voor moeten betalen. Bij Report24 respecteren wij onze lezers en geven wij volledige informatie (wie iets wil terugdoen met een donatie kan rekenen op onze dankbaarheid, maar dat is geen voorwaarde om ons dagelijks met de objectief controleerbare waarheid bezig te houden).
De zaak is drie keer behandeld – voor het Regionale Gerechtshof, voor het Hogere Regionale Gerechtshof en nu voor het Hooggerechtshof. Het vonnis is nu juridisch bindend en was drie keer hetzelfde: vrijspraak!
Vrouw hoestte in de richting van twee politieagenten: aanklacht
Wat was er gebeurd? Een dronken Karinthische zou tijdens een ambtshandeling “opzettelijk” in de richting van twee politieagenten gehoest hebben. Nadat zij in een corona-quarantainegebied had gewerkt, werd dit geïnterpreteerd als een gevaarlijke aanval. Concreet: mensen door middel van een besmettelijke ziekte in gevaar brengen. Het openbaar ministerie zette de zaak door, hoewel tests onomstotelijk hadden bewezen dat de vrouw niet besmet was met SARS-CoV-2 en niet ziek was. Het openbaar ministerie heeft dus opzettelijk een volledig gezonde persoon aangeklaagd. De dame werd er ongegeneerd van beschuldigd een misdadiger en levensgevaarlijk te zijn.
Alle rechtbanken vonden dat de gezonde vrouw in het recht stond
In eerste instantie stak de regionale rechtbank een stokje voor deze eis. De slimme advocaat Arthur Berger betoogde dat een gezonde persoon logischerwijs niemand in gevaar kon brengen, en de rechtbank volgde hem. Het openbaar ministerie ging in beroep en moest zich neerleggen bij een soortgelijk vonnis van het Hogere Regionale Gerechtshof Graz. Ten slotte kwam de zaak op instigatie van het openbaar ministerie voor het Hooggerechtshof. Deze bevestigde:
“Als iemand niet besmet is met een ziekte, kan niet worden voldaan aan de beschuldiging, namelijk: mensen in gevaar brengen door middel van overdraagbare ziekten”.
(citaat Kleine Zeitung, 22 februari, gedrukte editie)
Vonnis is leidraad bij besmettelijke ziekten
Deze informatie werd aan de Kleine Zeitung meegedeeld door de woordvoerder van het Hooggerechtshof, Dr. Alexandra Michel-Kwapinski. Het arrest heeft precedentwerking voor alle soortgelijke gevallen en is niet alleen van toepassing op corona, maar op alle infectieziekten waarvoor een aangifteplicht bestaat. In concreto: wie alleen maar verdacht wordt van een besmettelijke ziekte, maar deze aantoonbaar niet heeft, mag niet beschuldigd worden van de verspreiding ervan. Strikt genomen zou deze uitspraak verstrekkende gevolgen moeten hebben voor het gehele corona- en pandemiebeleid. De bal ligt nu bij de juristen om uit dit arrest juridisch af te leiden hoe in de toekomst moet worden omgegaan met quarantainevoorschriften of aanklachten wegens quarantaineovertreding tegen aantoonbaar gezonde, niet-besmettelijke personen.
VIRUSWAARHEID
0 reacties :
Een reactie posten