De beslissing van de Duitse regering om Nordstream2 niet in gebruik te nemen als reactie op de erkenning door Moskou van de twee Donbass-regio’s Donetsk en Lugansk is de doodsteek voor het Duitse bedrijfsleven. Duitsland pleegt zelfmoord om zijn bezetter te plezieren.

AfD parlementslid Rene Springer zei het als volgt:

Wie NordStream2 tegenhoudt, handelt niet in het belang van Duitsland of Europa, maar uitsluitend in het belang van de Amerikaanse lobbyisten voor vloeibaar aardgas.

En Pepe Escobar meldt dat dit precies is wat “de VS wilden dat Poetin deed en Duitsland heeft nu Nord Stream 2 tegengehouden. Dit is een totale overwinning voor de VS.”

Het is geen overwinning op Rusland, want dat land kan zich prima redden samen met China. Het is een overwinning op de Europese vazalstaten die denken dat ze bondgenoten zijn van de VS. De VS zijn al honderd jaar als de dood voor een Euraziatische samenwerking, omdat dat de grootste bedreiging voor hun hegemonie is.

Met deze jammerlijke Duitse beslissing kiest het land ervoor zijn laatste industrieën te ontmantelen en zijn bevolking dood te vriezen om zijn bezetter te plezieren. Al voor deze ‘sanctie’ van Duitsland tegen zichzelf, klaagde het Duitse bedrijfsleven dat het zo niet verder kon met het Duitse energiebeleid.

RT.de:

Hoge energieprijzen en het streven van de Duitse regering naar klimaatneutraliteit, inclusief de herstructurering van de Duitse economie, komen de Duitse industrie duur te staan. Volgens het rapport wordt ongeveer een kwart van alle industriële bedrijven geconfronteerd met problemen die hun voortbestaan bedreigen – sommige bedrijven willen hun activiteiten naar het buitenland verplaatsen.

Als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen ziet 88 procent van de Duitse industriële ondernemingen een sterke of zelfs bestaansbedreigende uitdaging voor hun toekomst, zo meldt Die Zeit. Dit is het resultaat van een enquête van de Bond van Duitse Industrieën (BDI) in opdracht van de Rheinische Post. Voor deze enquête werden in de eerste helft van februari meer dan 400 bedrijven die lid zijn van BDI ondervraagd.

De resultaten waren alarmerend: 23 procent van de bedrijven ziet de stijging van de energiekosten als een bedreiging voor hun voortbestaan. Twee derde (65%) beschouwt de situatie als een “grote uitdaging”. De kosten kunnen voor het grootste deel niet worden doorberekend aan de eindafnemers, maar worden gedragen door de bedrijven, die echter al hoge investeringen moeten vastleggen voor de omschakeling op een “klimaatneutrale” economie.

Ruim één op de vijf bedrijven overweegt zelfs om in de nabije toekomst bedrijfsaandelen of delen van de productie en banen uit te besteden aan industrievriendelijker buitenland – 13 procent heeft dat al gedaan. Zes procent sluit een volledige verplaatsing van de onderneming naar het buitenland niet langer uit.

Volgens de BDI-enquête overweegt een op de vijf ondernemingen om delen van haar productie naar het buitenland uit te besteden.

Volgens de enquête vraagt 87 procent van de ondernemingen om snelle overheidssteun. De belastingdruk op de elektriciteitsprijzen moet snel worden verlaagd. 84 procent van de bedrijven geeft aan dat de federale overheid de regelgeving moet aanpassen om de nationale CO₂-beprijzing aan te passen en opties toe te voegen om de lasten voor bedrijven te verlichten.

BDI-voorzitter Siegfried Russwurm waarschuwde zelfs voor een situatie zoals in de jaren zeventig, toen verschillende olieprijsschokken de Duitse economie in een recessie hadden gestort. Hij vertelde de Rheinische Post:

“De energiekosten stijgen sterker dan ooit tevoren sinds de oliecrisis van de jaren zeventig. […] De stijgende elektriciteits- en gasprijzen dreigen de economie te verpletteren. […] Het einde van de lijn is nog niet bereikt.”

Zijn vereniging vreest “dat de snelle prijsstijging steeds meer gevolgen zal hebben voor de produktie in Duitsland”.

De federale regering moet de industrie daarom snel ontlasten “om een uittocht van productie en banen naar goedkopere buitenlanden te voorkomen”. Russwurm benadrukte nadrukkelijk de gespannen situatie:

“De situatie is zo ernstig dat zelfs middelgrote bedrijven uit verschillende sectoren die trouw zijn aan hun vestigingsplaats, moeten nadenken over verplaatsing naar het buitenland”.

Lees ook:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor: