maandag 27 september 2021

VIDEO Café Weltschmerz: “Niets is wat het lijkt”

 In de boekenserie gaat Peter Toonen deze keer in gesprek met schrijver Angelo Meijers, over zijn recent verschenen boek ‘Niets is wat het lijkt’.




VIDEO Café Weltschmerz: “Niets is wat het lijkt”



1 opmerking:

  1. Prachtig interview, geweldige verklaringen, super mooi gezien en uitgelegd.

    Als ik even mag, wou ik graag toch een kleine toelichting geven bij de verafgoding van Gandhi: zal het nog iemand verbazen dat ook dat narratief helemaal vals is? Als Hollywood er een verheerlijkende film over maakt, is het dan verbazend dat de realiteit zo ongeveer het tegenovergestelde was?

    "Eén man die het Britse koninkrijk uit India heeft verdreven"? Nee, bijna het tegendeel. De Britten konden India al lang niet meer de baas en India zou hoe dan ook onafhankelijk geworden zijn na de 2e wereldoorlog, met of zonder meneer Gandhi. Dat was zonder meer duidelijk, en daarom ook wees hij het eerste voorstel van de Britten richting onafhankelijkheid hautain af: India offerend op het altaar van zijn ego.

    Hij was een erg zelfingenomen persoon die het gezicht werd van een onafhankelijkheidsstrijd die al enkele decennia bestond, en door de Britten brutaal was onthoofd door verbanning en executie van de leiders. Het feit dat Gandhi in de geschiedenisboeken wordt vermeld als essentieel voor die beweging is juist omdat hij niét radikaal was, publiek wat theater speelde maar uiteindelijk de Britten te vriend wilde houden, emotionele chantage als een tweede natuur beheerste en een ego had waar de Britten een puntje aan konden zuigen.
    Hij is verantwoordelijk voor het feit dat India nog in extremis door de Britten in stukken mocht gehakt worden (de creatie van Pakistan die tot op de dag van vandaag enorm lijden teweegbrengt, elke dag), en we zullen maar niet over slapen met jonge meisjes praten.

    Bent u echt niet geïnteresseerd naar de reden waarom hij vermoord werd? Gelooft u nog steeds dat de geschiedenis vol zit met gestoorde eenzaten die toevallig met het verkeerde been uit bed waren gestapt en plots een beroemd iemand wilden vermoorden, zonder enige reden?

    Is het niet duidelijk dat ELKE persoon die door onze psychopatische maatschappij wordt opgehemeld niet anders dan een handlanger kàn zijn?

    Gandhi zal zeker zijn rol in de geschiedenis hebben gespeeld. Maar dat heeft elk politicus gedaan. We zijn alleen nu wel op het punt aanbeland dat we eindelijk inzien dat aan de deur van de Politiek een vuilnisbak staat, en dat men niet door de deur mag zonder daarin zijn geweten gedeponeerd te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen