De WHO heeft experts gewaarschuwd dat ze een coronadiagnose niet alleen moeten baseren op de uitslag van de coronatest.
24-1-2021
In een nieuwe richtlijn stelt de WHO dat experts en zorgprofessionals ook de medische geschiedenis en risicofactoren in ogenschouw zouden moeten nemen. Hierdoor kan het aantal dagelijkse gevallen aanzienlijk afnemen, schrijft de krant The Epoch Times.
Het is onduidelijk waarom de WHO meer dan een jaar heeft gewacht met de nieuwe richtlijn. Wetenschappers en artsen uiten al vele maanden hun zorgen over de PCR-test, die geen onderscheid kan maken tussen een levend virus en een inactief virus. De kans is dus aanwezig dat de testuitslag vals-positief is.
Voor de coronapandemie werd alleen gesproken van een besmettingsgeval als een persoon positief testte en klachten had. Tegenwoordig is een positieve coronatest al voldoende. En iedere positieve test wordt geteld als besmettingsgeval. Dus als je je een week lang iedere dag laat testen en iedere keer positief test, dan ben je verantwoordelijk voor zeven gevallen.
VS sluit zich weer aan bij WHO
De WHO zegt nu dat een positieve PCR-test bij afwezigheid van klachten moet worden geverifieerd door een nieuw monster te nemen en de test opnieuw uit te voeren.
De nieuwe richtlijn kan ook het aantal ‘coronapatiënten’ in ziekenhuizen doen dalen. Layla McCay van de Britse gezondheidsdienst NHS gaf op talkRADIO toe dat een deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis wordt behandeld wegens een aandoening die niet gerelateerd is aan Covid-19. Ze zijn in het ziekenhuis simpelweg positief getest op corona, maar hebben verder geen klachten.
De dag nadat de WHO de nieuwe richtlijn had gepubliceerd, zei dr. Anthony Fauci – de belangrijkste medisch adviseur van president Joe Biden – dat de Verenigde Staten zich weer zullen aansluiten bij de organisatie. Afgelopen jaar trok de regering-Trump de VS terug uit de WHO.
The Epoch Times heeft de WHO een aantal vragen gesteld over de nieuwe criteria, maar kreeg geen antwoord.
0 reacties :
Een reactie posten