Laadpalen voor e-auto’s mogen binnenkort tijdelijk van het net worden afgesloten – ‘Dagelijks blackouts als aandeel windmolens en zonnepanelen nog groter wordt’
26-1-2021
Wat we jaren geleden al voorspelden dat op een dag zou gaan gebeuren, is nu realiteit in Duitsland. Zodra duurzame ‘groene’ energie zoals windmolens en zonnepanelen een groter aandeel krijgen, dreigt de stroomvoorziening in gevaar te komen. Het elektriciteitsnet is dermate onstabiel geworden, dat er massale en langdurige blackouts dreigen op te treden, die de maatschappij en economie ernstig zullen ontregelen. De Duitse regering denkt daarom serieus na over het rantsoeneren van elektriciteit, een verschijnsel dat normaal gesproken alleen bij Derde Wereldlanden en oorlogstoestanden hoort.
Duitsland had ooit een van de stabielste en betrouwbaarste elektriceitsnetwerken ter wereld. Toen ruilde de regering in Berlijn ingenieurs en experts in voor klimaatalarmisten en andere linksgroene ideologen, en werd vanwege een uit de duim gezogen klimaatprobleem (antropogene CO2 uitstoot) besloten om over te schakelen op zogenaamd ‘groene’ energie zoals windmolens en zonnepanelen.
21e eeuwse Westerse logica: als iets niet werkt, ga je er juist nog harder mee door
Dat leidde in 2000 tot de Wet op Hernieuwbare Energie (EEG), beter bekend als de Energiewende, en het besluit om alle kolen- en kerncentrales stapsgewijs te sluiten. Dit honderden miljarden euro’s kostende project heeft een dikke 20 jaar later alleen maar problemen opgeleverd. Zo heeft Duitsland nu één van de hoogste stroomprijzen ter wereld, en moet het steeds vaker energie importeren. Bovendien kwam er van de beloofde (zinloze) vermindering van de CO2 uitstoot vrijwel niets terecht.
De Duitse regeringen besloten echter nòg meer geld in een snellere ‘Energiewende’ te steken. Dit is kenmerkend voor bijna de hele Westerse politiek in de 21e eeuw: als iets niet werkt, dan ga je er juist met nog meer geld mee door. Om dat te kunnen betalen verhoog je gewoon de belastingen voor burgers en MKB.
Het e-auto bedrog
Minister van Economische Zaken en Energie Peter Altmaier heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee energieleveranciers de mogelijkheid krijgen om tijdelijk minder elektriciteit te leveren, en zaken zoals bijvoorbeeld laadpalen voor e-auto’s – wat beruchte stroomslurpers zijn – tijdelijk af te sluiten. De energiebedrijven hadden om deze maatregel gevraagd omdat het door de groei van het aandeel duurzame energie steeds moeilijker wordt om de elektriciteitsvoorziening stabiel en betrouwbaar te houden.
Dat betekent dat mensen met e-auto’s al in de zeer nabije toekomst voor nare verrassingen zullen komen te staan. Je zou maar dringend ergens heen moeten, of gewoon naar je werk willen, en je e-auto blijkt niet te zijn opgeladen. Ook ‘slimme’ energiemeters, die ook in Nederland worden geïnstalleerd, zijn mogelijk opzettelijk ingevoerd om elektriciteit in de toekomst op rantsoen te kunnen zetten, iets dat met de oude meters onmogelijk was.
Het IFO instituut in München publiceerde in 2019 een kritisch rapport over e-auto’s. De slogan ‘nul emissies’ blijkt in het geheel niet te kloppen als de energieverslindende en milieu beschadigende productie van accu’s erin wordt verrekend. Dan produceren e-auto’s juist veel meer CO2 dan moderne benzine- en dieselauto’s, waarvan de nieuwste modellen zelfs ongekend schoon zijn. Het IFO instituut sprak zelfs van ‘een voorgeprogammeerde verkeerscrisis‘ als direct gevolg van de Energiewende en invoering van e-auto’s. Om de helft van het autopark elektrisch te maken zijn maar liefst 63.303 extra windmolens nodig (in 2018 had Duitsland er 29.605), zo werd berekend.
Burgers de dupe
Toch probeert de Duitse regering de hele bevolking zo snel mogelijk aan de e-auto te krijgen. Op dit moment heeft het land slechts 33.000 laadpalen op 50 miljoen auto’s. Dat moeten er véél meer worden, wat de afhankelijkheid van het land van onbetrouwbare ‘groene energie’ fors zal doen toenemen. Aangezien het netwerk nu al in een kritieke situatie zit, kan de bevolking zich gaan opmaken voor langdurige stroomtekorten met regelmatige blackouts, waardoor cruciale zaken zoals licht, verwarming, computers, airco’s, en dus ook e-auto’s, mogelijk urenlang niet meer werken.
Voor het bedrijfsleven en de industrie – met afstand de grootste energieverbruikers – is dit funest, dus zal de overheid er ongetwijfeld voor kiezen om de stroom eerst bij burgers, die hun energierekening toch al fors hebben zien stijgen, af te sluiten. Om de Energiewende te voltooien heeft de Duitse regering geconstateerd dat er geen andere mogelijkheid bestaat dan elektriciteit op rantsoen te kunnen zetten. Daarom wordt die mogelijkheid nu in de wet vastgelegd.
‘Blackouts zullen dagelijks optreden’
Het liberaal-conservatieve magazine Tichys Einblick waarschuwt dat blackouts op den duur dagelijks zullen optreden. ‘Controleerbare energieverbruikers zoals warmtepompen, elektrische verwarming en laadpalen zullen afwisselend worden afgesloten.’ Dat wordt nog wat, als er nog meer zomers komen met wekenlange temperaturen van 35 tot 40 graden, en de airco’s en ventilatoren urenlang niet werken. Of als tijdens een zeer koude winter de verwarming het niet meer doet.
In juli 2018 vroeg de overheid van Californië, dat in de VS voorop loopt met ‘groene energie’, de inwoners al eens om het gebruik van elektriciteit te beperken. Vanwege de hitte had namelijk iedereen overal zijn airco aangezet. Dat was in het verleden geen probleem, maar door steeds meer op windmolens en zonnepanelen te vertrouwen, is de stroomvoorziening ook daar onstabiel geworden. Gouverneur Newson gaf in augustus 2020 toe dat de blackouts in de staat inderdaad door het omschakelen op onbetrouwbare ‘duurzame’ bronnen worden veroorzaakt (2).
‘Politiek vraagt zich niet af of maatregelen überhaupt werken’
‘Als men iets goeds wil doen, moet men zich ook afvragen of de gerealiseerde maatregelen überhaupt werken,’ besloot het IFO rapport in 2019. ‘Deze discussie heeft in Duitsland (en ook in Nederland – X.) nog niet plaatsgevonden…’ De focus van de Westerse politiek ligt namelijk vooral op het beperken van het verbruik en duurder maken van energie, in plaats van op het zo goed, betrouwbaar en goedkoop mogelijk voorzien in de groeiende behoefte aan energie.
In het wetenschappelijke blad Energies werd in het najaar van 2020 een studie gepubliceerd waarin werd geconcludeerd dat het ‘duurzame’ energiebeleid in het Westen juist een verwoestend effect heeft op het milieu, het klimaat en de volksgezondheid.
Xander
(1) Natural News
(2) Natural Newsblackouts als aandeel windmolens en zonnepanelen nog groter wordt’
1 reacties :
Het is 10 minuten over 6 maar toch moet ik even reageren:
.....Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie.....
Een reactie posten