Nieuwe coronamaatregelen: Volg jij de weg van de minste weerstand? Of volg je je hart?

Datum:
  • donderdag 17 september 2020
  • in
  • Categorie: ,
  •  

    Luister naar je gevoel en je hart. Denk aan je kinderen

    17-9-2020

    Misschien heb je jezelf de afgelopen maanden aan alle maatregelen gehouden en heb je met lede ogen gezien dat anderen dat niet deden. Misschien wilde je je wel aan de maatregelen houden, maar lukte het niet. Misschien heb je je niet gehouden aan de maatregelen, omdat je je hebt verdiept in de wetenschap erachter en heb je geconcludeerd dat bewijs van het effect ervan ontbreekt. Of je nu bang bent voor het virus of niet; als je eerlijk bent naar jezelf, kan je weinig anders dan constateren: 1,5 meter afstand houden en het dragen van een mondkapje heeft weinig nut. En al helemaal geen noodzaak. 

    Constatering ongeacht overtuiging

    Wat jouw persoonlijke overtuigingen ook zijn; het staat vast dat de afgelopen maanden de maatregelen op grote schaal zijn genegeerd. De stranden lagen vol, mensen hebben weer (bruilofts)feestjes gevierd, veel mensen geven weer handen en knuffels, er waren massademonstraties en er hebben nog veel meer sociale interacties plaatsgevonden. Zonder dat de regels in acht werden genomen.

    Ondanks dit gegeven en ondanks alle waarschuwende berichtgeving over vermeende ‘besmettingen’ en de tweede golf is er geen enkele stijging waarneembaar in de ziekenhuisopnames en sterftecijfers. Dit kan je zien op de website van het RIVM. Hier vind je een screenshot van de statistieken van donderdag 17 september. Bedenk hierbij dat de cijfers betrekking hebben op een bevolking van 17,5 miljoen inwoners. 

          coronamaatregelen

    Gebruik term ‘besmetting’ misleidend

    De reden dat we hier praten over vermeende besmettingen, is omdat duidelijk is geworden dat de PCR-test niet kan vaststellen of iemand besmet is. Het kan slechts vaststellen of er in het lichaam nog een deel van het virus aanwezig is. Dit deel kan echter ook van een paar weken of maanden geleden zijn. De test kan niet aantonen of het virus nog actief is en geeft geen inzicht in de mate waarin het virus aanwezig is in het lichaam. Er is een klinische diagnose nodig om vast te stellen of iemand geïnfecteerd en besmettelijk is. De PCR-test is hooguit een indicator die kan helpen bij het vaststellen van deze diagnose. 

    Schijnwerkelijkheid zonder positief nieuws

    Ondanks deze realiteit is er een schijnwerkelijkheid gecreëerd waarin mensen in de greep worden gehouden van angst voor het virus. Dit komt, omdat de media en de politici de misleidende term ‘besmettingen’ stelselmatig blijven gebruiken. Daarbij is er geen enkele aandacht voor positief nieuws zoals; de IC’s die al vanaf mei leeg zijn, de minimale instroom van patiënten en het feit dat de dodelijkheid gelijk is aan die van een zware seizoensgriep. Mensen worden hierdoor ten onrechte in angst gehouden. Dat is meer dan vervelend, want angst maakt de mens juist ontvankelijker om ziek te worden, zoals emeritus professor immunologie Pierre Capel stelt

    Concrete dreigingen

    Vanuit deze gecreëerde angst zijn er een aantal concrete dreigingen die ons allemaal boven het hoofd hangen. Zo is er natuurlijk de spoedwet waarin het parlement buitenspel wordt gezet en de minister van Volksgezondheid gemachtigd wordt om op eigen houtje maatregelen te bedenken en door te voeren. Zonder hiervoor goedkeuring te vragen aan de 1e en 2e kamer. Zo kan de minister bijvoorbeeld besluiten om (regionale) lockdowns in te stellen, testen verplicht te maken, quarantaine af te dwingen of het bedrijf waar je werkt van de een op de andere dag te sluiten. Dit alles op straffe van hoge boetes en zelfs een verblijf in de gevangenis. 

    Waar ligt jouw grens?

    Naast de spoedwet is er op nog kortere termijn dreiging van nieuwe maatregelen. Vandaag (donderdag 17 september) vindt er een persconferentie plaats waarin naar verluid nieuwe (regionale) maatregelen aangekondigd worden. Hiermee dringt de vraag zich op: waar trek jij de grens?

    Vind jij het okay als:

    • Jouw kinderen weer thuis moeten blijven omdat de school dicht gaat?
    • Jouw kinderen op school verplicht een niet-werkend mondkapje moeten gaan dragen?
    • De sportclubs weer dichtgaan?
    • Jij of jouw kinderen verplicht getest moeten worden?
    • Bewoners in verpleeghuizen weer in isolatie moeten? Terwijl het probleem van de slechte ventilatie nog steeds niet is opgelost.
    • Jij en je kinderen verplicht een vaccin moeten nemen waarvan de werking twijfelachtig is, de bijwerkingen onbekend zijn en waarvoor de ontwikkelaar niet aansprakelijk is?

    Weg van de minste weerstand: gevaarlijk naïef

    Dit zijn stuk voor stuk lastige vragen. De menselijke aard is om dit soort vragen uit de weg te gaan. Om de weg van de minste weerstand te volgen. Veel mensen proberen door te gaan met hun leven en te doen alsof de maatregelen er niet zijn. Veel mensen kunnen of willen niet geloven dat er maatregelen worden genomen die tegen het belang van de burgers en de volksgezondheid in gaan. Hoewel dit verklaarbaar is en misschien ook wel begrijpelijk, is het ook naïef. Gevaarlijk naïef. Alsof belangenverstrengelingen niet bestaan. Alsof er geen corruptie zou zijn in de (Nederlandse) overheid. Alsof de farmaceutische industrie geen historie heeft van schandalen en rechtszaken. Alsof de geschiedenis laat zien dat machthebbers altijd het beste voor hebben met burgers.  

    Negeren alarmbellen

    Belangrijke alarmbellen worden zo genegeerd. Want, wees eerlijk: het is toch niet normaal dat er artsen en professoren van sociale media worden verwijderd? Of dat de Bill & Melinda Gates foundation als private instelling nu de belangrijkste financier is van de World Health Organisation? Of dat onze Minister van Volksgezondheid alleen een vaccin als oplossing ziet en nooit praat over versterken van de immuniteit?

    Door het negeren van deze alarmbellen, door zelf geen onderzoek te doen, door mensen die dit wel doen te plaatsen in het hokje ‘complotdenkers’ bewandel je een gevaarlijk pad. Maar ook al lijkt dit een veilig pad, ook dit pad leidt tot de plek waar je de lastige vragen niet meer uit de weg kan gaan. Voor iedereen die dit nog niet heeft gedaan, komt het moment steeds dichterbij om antwoord te geven op de vraag: waar trek ik de grens? 

    Luister naar je gevoel en je hart. Denk aan je kinderen

    De afweging waar jouw grens ligt moet je natuurlijk zelf maken. Ons advies hierbij: stel moeilijke keuzes niet uit, luister naar je gevoel, doe wat je hart je ingeeft en – als je kinderen hebt – bedenk wat het beste is voor jouw kind(eren).

    Besef dat je niet alleen staat. Iedereen doorloopt hetzelfde moeilijke pad. Niet iedereen is even ver op dit pad. Het helpt om je open te stellen en verbinding te maken met anderen. En, onderzoek de vragen die je hebt buiten de gevestigde media. We wensen je veel liefde en wijsheid in deze lastige tijd. Wij zijn ervan overtuigd dat we hier samen uit gaan komen. Maar, daar moeten we wel wat voor doen. Met z’n allen. En ieder voor zich.

    Met liefde & vertrouwen.

    Viruswaarheid






    0 reacties :

    Een reactie posten