HOLLANDS KROON - WIERINGERWAARD
Ondernemer Jan de Jong uit Wieringerwaard keert definitief niet terug met zijn snackkar in het dorp. ,,Ik ben er helemaal klaar mee, dat heb ik de gemeente ook laten weten.”
Leo Blank 29-9-2020
De 69-jarige De Jong, beter bekend als Jan Patat, trekt nu zelf de stekker uit zijn mobiele verkoopwagen. Hij wil en kan niet voldoen aan de voorwaarde van de gemeente dat hij de kar na elk weekend moet weghalen van de vaste standplaats bij zwembad en voetbalterrein. Hollands Kroon vreest voor precedentwerking als in dit geval wordt toegestaan om de snackkar permanent te laten staan op het parkeerterrein. Per 1 september had De Jong de kar al niet meer neergezet vanwege een dwangsom van de gemeente.
Petitie
Al eerder nam De Jong afstand van een petitie waarin 379 dorpsbewoners hun steun uitspraken voor behoud van de snackkar.
Vorige week heeft hij volgens eigen zeggen in een persoonlijk gesprek met ambtenaren laten weten dat de snackkar niet meer terugkeert. Die staat nu al enkele weken in de opslag in Slootdorp.
(Tekst gaat door onder de foto)
,,Ik stop definitief. De beide vrouwen die me belangeloos hielpen bij de verkoop willen ook niet langer doorgaan. Ik verkoop de snackkar, al zal dat in deze coronatijd lastig zijn”, laat Jan de Jong weten.
Vragen CDA
Op vragen van het CDA antwoorden burgemeester en wethouders dat de ondernemer een aanvraag voor een vergunning voor zeven dagen in de week kan indienen. Daar zijn geen hogere kosten aan verbonden dan de huidige vergunning voor het weekend. Maar daarbij geldt wel de voorwaarde dat de snackkar ook zeven dagen per week geopend moet zijn voor verkoop.
Dat is voor De Jong een onhaalbare kaart: ,,Drie dagen verkoop levert al amper iets op. Met zeven dagen per week moet er dik geld bij.”
Hij ziet overigens af van juridische stappen tegen de gemeente vanwege vermeende financiële schade: ,,Dan gaat deze grap me alleen maar nog meer geld kosten.”
En: Snackkar van ’Jan Patat’ moet weg en daar is Wieringerwaard het niet mee eens
Noordhollands Dagblad
Ondernemers die niet in het straatje van de wethouders of ambtenaren passen wordt het onmogelijk gemaakt hun brood te verdienen. Daar waar bij het ene bedrijf alles kan, de Polen hotels uit de grond schieten, daar wordt de ondernemer zonder banden met wethouders en of ambtenaren alles onmogelijk gemaakt.
BeantwoordenVerwijderen