Rob Scholte heeft de gemeente niet laten weten wanneer en hoe hij de schuld van zo’n half miljoen euro gaat betalen. De gemeente beraadt zich op vervolgstappen.
De gemeente had de kunstenaar tot maandag 24 augustus de tijd gegeven om te antwoorden. Dat heeft hij niet gedaan. Burgemeester en wethouders van Den Helder hebben gedreigd dat de in beslag genomen kunstwerken van Scholte openbaar zullen worden verkocht als de kunstenaar niet met een bevredigende oplossing komt.
Eis
Scholte zei vorige week dat hij waarschijnlijk niet aan de gemeentelijke eis zou kunnen voldoen. Hij wilde eerst weten welke kunstwerken allemaal zijn opgeslagen bij Imming Logistics Fine Art in De Goorn. En in welke staat zij verkeren.
De kunstwerken zijn in april 2018 in beslag genomen. De gemeente had de kunstenaar en zijn gezin uit het Rob Scholte Museum gezet nadat de rechter daar na veel juridisch getouwtrek toestemming voor had gegeven.
Ontruimingskosten
De rechter oordeelde vorig jaar september dat Scholte uit het pand gezet had mogen worden. Zij zei ook dat de kunstenaar de ontruimingskosten, de opslagkosten en een betwiste energierekening moet betalen. Omdat de gemeente een kleine tienduizend euro per maand voor de opslag betaalt, is de schuld van Scholte inmiddels opgelopen tot ruim een half miljoen euro.
Beroep
Scholte is tegen de uitspraak van de rechter in beroep gegaan. Hij zegt dat de gemeente er verstandig aan doet die uitspraak af te wachten. De kunstenaar heeft gedreigd beslag te leggen op de gemeentelijke bankrekening als het college de openbare verkoping doorzet. Hij heeft een schadeclaim van 1,7 miljoen euro bij de gemeente ingediend. De rechter had geoordeeld dat de gemeente onrechtmatig had gehandeld door onderhandelingen met Scholte over de verkoop van het postkantoor af te breken. De gemeente is tegen die uitspraak in beroep gegaan.
Noordhollands Dagblad
3 reacties :
Ik roep iedereen op om bij een verkoop aanwezig te zijn om met 1,00 euro te bieden zodat Rob zijn collectie terug kan krijgen.
Want... scholte had gewoon zijn boel op orde moeten hebben zoals elke nederlander.. neehoor laat mensen goed bieden, dat de gemeente nog wat geld terug krijgt
De gemeente Den Helder is niet goed bezig geweest met de heer (nou ja, heer) Tuin.
Dit is/was vriendjespolitiek. Ja, VRIENDJESPOLITIEK.
De gemeente Den Helder begint steeds verder af te zakken.
Een museum laten verdwijnen is een kwade daad.
Een reactie posten