Onderzoek naar de veiligheid in Oude Zeug? Niet nodig, vindt Hollands Kroon

Datum:
  • zondag 6 oktober 2019
  • in
  • Categorie: , , ,
  • De gemeente zou de veiligheid van de verouderde kades van de werkhaven Oude Zeug moeten onderzoeken.


    Dat zegt directeur Jeroen de Schutter van CAV Agrotheek als een van de vaste gebruikers van de haven. De gemeente is dat echter niet van plan.
    De Schutter dringt al langer bij de gemeente Hollands Kroon aan om iets te ondernemen om de erbarmelijke staat van de werkhaven aan te pakken. In 2014 vroeg hij al aan de gemeente om het opknappen van de kades.
    „Als de schipper van boord gaat, staat hij op de kade nog in het water”, aldus De Schutter destijds. Die situatie geldt nog steeds. Ook op dit moment is met name de noordelijke kade volgelopen met regenwater. „In de tussentijd is er niets veranderd. De gemeente liet weten geen geld te hebben voor een onderzoek naar de veiligheid. Daar kan ik me nog iets bij voorstellen als er op korte termijn plannen in ontwikkeling worden genomen en de kade toch op de schop gaat. Maar zeker door de stikstofproblematiek zal er voorlopig in het IJsselmeer -wat beschermd Natura 2000-gebied is, red. - weinig gebeuren. Dan kun je toch niet langer bezuinigen op veiligheid?”
    Volgens De Schutter is er kans dat er ongelukken gebeuren met omvallende vrachtwagens of transportbanden. Woordvoerder Noortje Slot van de gemeente spreekt dat tegen. De stikstofdiscussie leidt niet tot vertraging, zegt zij, en onderzoek naar veiligheid is niet nodig. ,,We weten dat de kade slecht is en controleren regelmatig. Binnen vijf meter van de kade mag niet met zwaar verkeer worden gewerkt en kranen moeten gestempeld worden. Alle delen zijn veilig genoeg om te werken, als ze maar vijf meter uit de kant blijven.’’
    CAV Agrotheek huurt de kade van de gemeente Hollands Kroon. De coöperatie gebruikt Oude Zeug voor de aanvoer van onder meer kunstmest en voor de afvoer van graan.
    Noordhollands Dagblad

    3 reacties :

    Anoniem zei
    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
    Anoniem zei

    We mogen aannemen dat de goed betaalde ambtenaren van Hollands Kroon de gevaren kunnen afwegen van de staat van de kade.

    Overigens is het merkwaardig dat vanwege het stikstofbeleid(we moeten minimaliseren)CAV Agrotheek de kade gebruikt om kunstmest aan te voeren en laat nou kunstmest voor een groot deel uit STIKSTOF te bestaan.
    Voor de argeloze goed gelovende burger nog even: we moeten om de een of andere duistere reden van het STIKSTOF af, maar hoe kan dan verklaard worden dat juist het stikstof, evenals CO2, voor een betere plantengroei zorgt die noodzakelijk is voor het voedsel van de mensen?

    De Duitser Justus von Liebig (1803-1873) wordt beschouwd als de uitvinder en eerste gebruiker van kunstmest. Von Liebig onderzocht nauwkeurig welke elementen planten nodig hadden om te groeien. Daarna startte hij een proef met kunstmestgiften. Liebig onderscheidde drie essentiële voedingsstoffen: stikstof (N), fosfaat (P2O5) en kali (K2O). Deze moesten toegediend worden in een verhouding van (ongeveer) 1 : 0,35 : 1,4. Uiteraard verschilde dit per grondsoort en plantensoort. Naast deze essentiële voedingsstoffen erkende Liebig ook het belang van secundaire voedingsstoffen, zoals calcium, en sporenelementen, als magnesium, borium, koper en dergelijke.

    Anoniem zei

    Is er weleens een haven geweest waar je niet mocht werken binnen 5 meter van de kade? Dit moet eigenlijk gelijk weer in de landelijke media verschijnen, dat kan heel Nederland kennis nemen van het feit dat ze knettergek zijn geworden hier.

    Een reactie posten