De studenten van nu zijn de machthebbers van de toekomst
Geplaatst op 24 maart 2019
(Door: “Weethetwel”)
Wat meteen opvalt op de uitslagenkaart van de verkiezingen zijn de gifgroene GroenLinks vlekken op de plaatsen van onze studentensteden. In praktisch al die steden werd GroenLinks de grootste. Delft, Leiden, Utrecht, Groningen, Amsterdam, Nijmegen, Wageningen, allemaal gingen ze voor de bijl. Alleen de zuidelijke studentensteden als Rotterdam, Tilburg, Eindhoven en Maastricht hielden het nog enigszins droog. Mogen studenten idealistisch zijn en zo nadrukkelijk stemmen op een partij die vooral bestaat bij de gratie van wetenschappelijke onzin zoals de klimaatdiscussie? Natuurlijk mogen ze dat, maar de situatie is toch méér dan zorgwekkend.
De studenten van nu zijn de machthebbers van de toekomst
Hoezeer een democratie ook geacht wordt kansen te bieden aan iedereen, het zijn toch de studenten van nu die straks de touwtjes in handen krijgen in de maatschappij. Zij zijn het die functies krijgen in openbare diensten, het bedrijfsleven, wetgevende en uitvoerende macht en op alle plaatsen waar de maatschappij vormgegeven wordt. Van deze mensen wordt verwacht dat ze in staat zijn weloverwogen te handelen, zodat recht gedaan wordt aan die maatschappij. De verantwoordelijkheid houdt dus niet op bij de eigen persoon, maar hun beslissingen gaan straks duizenden anderen aan. Helaas, gezond verstand en wetenschappelijk inzicht maken steeds meer plaats voor politiek opportunisme.
50 jaar indoctrinatie begint zijn tol te eisen
Het universitair onderwijs is de eindfase van een omvangrijk onderwijsprogramma in de maatschappij. Het indoctrineren begint al bij het peuteronderwijs en wordt steeds intensiever naar gelang de hoogte van het onderwijs. De enigen die een goede kans hebben zich daar aan te onttrekken, zijn de leerlingen die van huis uit enige politieke vorming meekrijgen, want de rest is aan de linkse goden overgeleverd. Na 50 jaar indoctrinatie lijken de kaarten definitief geschud. Voor en na zijn de meeste onderwijsinstellingen en universiteiten veranderd in linkse bolwerken, temeer daar inmiddels het gros van de docenten en medewerkers de complete indoctrinatiecyclus doorlopen heeft en niet beter meer weet. Voor veel universiteitsmedewerkers is er geen verschil meer tussen een politiek of een wetenschappelijk standpunt. Dat loopt naadloos in elkaar over zonder dat er in de verste verte een waarschuwingslampje gaat branden. Een docent aan de Utrechtse Universiteit vindt het doodnormaal tot moord op te roepen tegen een politicus met een afwijkende mening. Waarschijnlijk moedig geworden door vorige moorden, die nauwelijks bestraft zijn door hun linkse medebroeders bij de rechtbank.
Studenten zijn geen afspiegeling van de bevolking
Iedereen kan gaan studeren, dat is waar, maar wie beweert dat het de beste leerlingen zijn die doorstromen naar het universitair onderwijs heeft het mis. In onze maatschappij wordt alles onderzocht, maar één van de onderwerpen die per se niet onderzocht wordt, is of de meest intelligente kinderen ook op de universiteit terecht komen. Dat is met zekerheid niet het geval. Daar is ook een goede verklaring voor: de bestuurlijke elite en de maatschappelijke bovenklasse is er vooral bij gebaat als hun eigen kinderen naar de universiteit gaan en zodoende straks de touwtjes (en het bijbehorende inkomen) over kunnen nemen van hun ouders.
Twee ontwikkelingen zullen ze daarbij met vreugde begroeten:
- Het invoeren van het studie-leenstelsel en steeds hogere collegegelden, zodat het universitair onderwijs weer een elitair karakter krijgt en de kinderen uit lagere klassen geweerd kunnen worden. Een kind waarvan de ouders de eindjes aan elkaar moeten knopen, zal met veel meer schrik naar een studieschuld kijken dan een kind uit een patser-milieu. Vaak zal de beslissing zijn dan maar niet aan een studie te beginnen
- De daling in de kwaliteit van het onderwijs. Ook de minderbegaafde kindjes van de elite kunnen, zeker met behulp van dure bijlessen, omdat de scholen het af laten weten, gemakkelijk aan de toelatingscriteria van de universiteiten voldoen. Eenmaal aangekomen op de universiteit is het vooral zaak zich te conformeren aan de heersende politieke opvattingen. Omdat wetenschappelijk inzicht niet gevraagd wordt, is het altijd goed.
Het is dus lekker gemakkelijk om als student GroenLinks te zijn
Het is evident dat de slagingskansen op de universiteit, vooral bij de geestes- en sociale wetenschappen, een stuk groter zijn als je niet kritisch bent en vrolijk meedoet aan de heersende opvattingen. Er lonken zoveel (overheids)baantjes, waarbij de belastingbetaler een belangrijke rol speelt als financier, waarbij de daadwerkelijke inspanning minimaal is en je ook niet bijster slim hoeft te zijn. Wie wil dat niet? In veel gevallen is het ook een kwestie van het kunstje afkijken van de ouders. Bovendien wordt in de media een aantal zaken zodanig gehypet dat het nét lijkt alsof de problemen van de toekomst een stijgende zeespiegel en een percentage CO2 zouden zijn. Om straks aan deze “problemen” te mogen werken, betekent héél weinig werken en héél veel inkomen dat betaald moet worden door het klootjesvolk, ook dat is een lonkend perspectief.
Echter: Wie nadenkt, zal inzien dat ook in de toekomst de belangrijkste maatschappelijke opgave is de bevolking van een menswaardig inkomen te voorzien. Daar heeft de huidige politiek geen antwoord op, en zeker niet het programma van GroenLinks. Integendeel, uitvoering van dat programma zal leiden tot grote verpaupering van de massa en het vernietigen van een groot gedeelte van de opgebouwde welvaart. Maar ook daar heeft de student van vandaag geen boodschap aan. Komend uit de rijkere milieus heeft het hen tot nu toe aan niets ontbroken. Waarom zou dat morgen anders zijn?
0 reacties :
Een reactie posten