Hollands Kroon - Wieringerwerf - Dat de Wieringermeer er straks anders uitziet, daar is Ruben Lindenburg, Nuon’s project-directeur voor het Windpark Wieringermeer zich ook wel van bewust.
Mike Deutekom 13-12-2018
,,Maar we maken hier de overstap van fossiele brandstoffen naar windenergie’’, legt hij zijn toehoorders uit.
Tientallen bezoekers, bestaande uit personeel van Nuon, de meebouwende aannemers en bestuurders zijn donderdagmiddag naar vergaderlocatie Leven van de Wind aan de Oosterterpweg bij Wieringerwerf gekomen om bij het min of meer officiële startsein van de echte bouw van het windpark te zijn.
Nuon, beheerder van 82 van de in totaal honderd windturbines in het Windpark Wieringermeer (de overige zijn van ECN (17) en een (mogelijke) gezamenlijke Poldermolen, red.) is al gestart met de aanleg van de infrastructuur en de fundaties waar de turbines van de Duitse bouwer Nordex op komen te staan.
Hoofdaannemers BAM Infra en de Van Gelder Groep zijn in opdracht van Nuon al begonnen. ,,Er ligt straks 751 kilometer kabel in de grond voor het Windpark’’, zegt Lindenburg tegen zijn gehoor.
In het eerste kwartaal van komend jaar wordt er met de bouw van de daadwerkelijke turbines begonnen. Gaandeweg het jaar zullen de eerste molens gaan draaien.
Het Windpark Wieringermeer is de grootste lijnopstelling die Nuon straks in beheer heeft.
In totaal moeten de turbines samen genoeg stroom opwekken voor omgerekend 370.000 huishoudens.
Noordhollands Dagblad
5 reacties :
Deze windmolens geven de polder smoel???? Wat bedoelen jullie daar precies mee??
Het woord "smoel" betekend lelijk etc.
De betreffende directeur heeft het juiste woord voor zo'n windmolenpark gebruikt.
Wat ze daarmee bedoelen? Nou, dat onze kleinkinderen later zullen zeggen: wie heeft dit prachtige land zo verkracht?!
Ruben Lindenburg, Nuon’s project-directeur is een ordinaire leugenaar. Al dempen ze de Noordzee met windmolens zee en bouwen ze iedere meter Nederland vol met windmolens dan zal het alleen maar betekenen dat onze energielasten weer fors zullen stijgen en het draagt amper bij in de stroomvoorziening. Als burgers zijnde betalen we immers de subsidie voor de rijken met hun molentjes?
Een goed voorbeeld in de praktijk is vandaag: erg koud, geen zon, amper wind dus de zonnepanelen leveren geen energie en de windmolens helemaal niet en dat los je dat zeker niet op door meer zonnepanelen en meer windmolens mijnheer Lindenberg want hoe komen we vandaag aan een warm huis? juist de energiecentrales zorgen daar voor en hoe meer we elektrisch moeten gaan verwarmen en rijden des te meer energiecentrales er nodig zijn, dat begrijpt een kind en waarom begrijpen onze politici dat niet?
Precies, die vullen hun zakken over de rug van de burgers.
Het gesubsidieerde NHD en het gesubsidieerde NUON zijn 2 handen op een dikke leugenbuik; daarom maar van beide Uw zelf betaalde en niet gesubsidieerde abonnement opzeggen lijkt me een goede beslissing.
Een reactie posten