We hebben het vandaag over een wethouder in Wijk & Aalburg die naar het zich laat aanzien invloed gaat krijgen in de nieuwe fusiegemeente Altena – ergens in noordwestelijk Brabant. En hoe komt die man in het nieuws? Met een nieuwe idiotarian-belasting is het logische antwoord:
Inwoners van de nieuwe fusiegemeente Altena zonder groene vingers hangt een extra belasting boven het hoofd.
Je verwachtte het niet.
Volledig betegelde tuinen nemen minder water op dan tuinen waar gras ligt. Dat water gaat niet de grond in, maar het gemeentelijke waterafvoernet. Een extra taks voor mensen die van hun tuin een parkeerplaats hebben gemaakt is daarom ’eerlijk’, redeneert wethouder Pim Bouman van Aalburg, een van de drie gemeenten die samen Altena gaan vormen, tegen Trouw.
Redeneren beschouwen idiotarians als hun eigen sterkste punt. Dat ze daarbij voetstoots aannemen dat hun inzichten dieper zijn dan van andere mensen maakt het extreem ingewikkeld er tegen in te gaan en ze op betere gedachten te brengen. Niet zelden zijn ze dan ook zó diep van zichzelf overtuigd dat het volstrekte waanzin wordt, maar dat maakt het vrijwel schier onmogelijk hun meningen af te doen voor wat zij zijn: humbug, kletskoek en onderdrukking van mensen die hen niet aanstaan. Zoals vrijwel iedereen die niet voor hen buigt en knipmest. Idiotarians van dit type lijden onder een ongelofelijk groot minderwaardigheidsprobleem. Complex is het wel, en meestal wordt dat nog erger, maar het zo noemen mag je het niet. Zo ook bovengenoemde idiotarian, die
namens een lokale partij, stelt dat door klimaatverandering de kans op hoosbuien toeneemt. De gemeente moet volgens hem meer doen om de kelders droog te houden, en kan daarbij best iets van haar burgers vragen.
LokaalLinks, of zo. En mooi dat het besmettelijk is:
Op zeker veertig plaatsen, vooral in het noorden en oosten van het land, hebben gemeentebesturen inwoners verplicht om een regenton aan te schaffen.
Toch is het mooi dat de Telegraaf er nu al over bericht:
Naar verwachting ontstaat de fusiegemeente Altena, met ruim 50.000 inwoners ten oosten van de Biesbosch, op 1 januari 2019. Voor die tijd kunnen de inwoners via tussentijdse raadsverkiezingen nog hun zegje doen over onder meer de voorgenomen tuintegeltaks.
Het is een idee dat – mits tijdig getorpedeerd – stilletjes kan worden begraven. Want het is zo onbeschaafd om dergelijke minkukels in een ton de Maas af te laten drijven. Er is al teveel milieuvervuiling.
DE WERELD NU
0 reacties :
Een reactie posten