Hollands Kroon - Slootdorp - Geen vergunning voor twee stacaravans leidt tot fikse dwangsom voor Van Boheemen.
Mike Deutekom
m.deutekom@hollandmediacombinatie.nl
Achteraf had hij het natuurlijk heel anders aangepakt. Want Hans van Boheemen weet ook wel dat hij steken heeft laten vallen in zijn aanvaring met de gemeente Hollands Kroon. Feit is dat hij nu in totaal veertien mille aan dwangsommen moet overmaken. „En dat staat in geen verhouding tot die twee oude stacaravans die hier op het grasveldje stonden", vind ik.
Van Boheemen had twee stacaravans op een grasveld bij zijn boerderij aan de Kooltuinenweg 1, vlak bij Slootdorp. In de ene woonde een oudere man, de andere had zijn jongste zoon in gebruik genomen nadat zijn relatie op de klippen was gelopen. „Hij ging bij z'n meissie weg en zocht tijdelijk wat anders, zodoende kwam hij hier bij de boerderij wonen."
Maar bij een controle van de gemeente werd deze 'illegale situatie' geconstateerd. „Ik kreeg een brief. Bewoning van de stacaravans mocht niet. Althans, niet zonder vergunning. Dus belde ik met de ambtenaar van Hollands Kroon die de brief gestuurd had en zei 'doe mij er maar zo'n eentje dan, doelend op die vergunning. Maar dat ging niet. Verzoek afgewezen."
Opgelost
Van Boheemen kreeg zes weken de tijd om de geconstateerde overtreding te beëindigen. „Logies in stacaravans was niet toegestaan volgens het bestemmingsplan. Nu had de oudere man al aangegeven dat het hem allemaal wat te veel werd in de caravan, en dat hij opzoek ging naar een huurhuis. Ondanks dat de Wooncompagnie liet weten dat dat nog wel eens een flinke tijd kon duren, had hij binnen die zes weken een ander huisje gevonden. En mijn zoon kon ook terug naar zijn eigen huis want die had wat geregeld met zijn ex. Probleem opgelost, dacht ik zo. Er
woonden geen mensen meer."
Maar nee, zo werkt dat niet in gemeentehuizen. „De stacaravans moesten weg. Ik vroeg me af waarom. Als er niemand in woont, mag ik toch een caravan op mijn erf hebben? Sommige boeren hebben een schuur vol caravans, voor de opslag. Maar ik kreeg weer brieven van de gemeente."
Van Boheemen gaf - dacht hij gehoor aan het bevel van Hollands Kroon om de caravans te verwijderen. „Na weer een dreigbrief zette ik de trekker voor de eerste en probeerde ik deze van het grasveldje te slepen. Het was veel te nat. De caravan trok sporen door de hele tuin en viel bijna op z'n kant. En dan was dit degene die nog redelijk op wielen stond. Die andere was geen beginnen aan. Ik belde met die ambtenaar om te vertellen dat het gewoon niet kon. Te nat. Als ze weer aardappels kunnen poten haal ik hem weg zei ik tegen haar." Uiteindelijk gebeurt dat ook. De voormalig agrariër sleept de tweede de caravan ook naar het verharde erf, „Dat was een andere fout van me. Ik had niet begrepen dat de stacaravans ook echt helemaal van het erf moesten. Eentje stond bijna helemaal achterover, zowat rechtop, toen de boa (buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente, red.) opeens foto's stond te maken op het erf. Kreeg ik opnieuw een brief dat die dingen weg moesten. En ik mocht ze ook niet in de schuur zetten. De gemeente kan dus gewoon bepalen wat er op er erf staat of in je schuur. In wat voor land leven we?"
Papier
Van Boheemen dacht dat telefonisch contact met Hollands Kroon over de kwestie genoeg was. „Ik probeerde de zaak op te lossen. Maar ondertussen had ik een dwangsom van veertienduizend euro aan mijn broek. Ik bleek de bezwaarperiode te hebben laten verlopen. Bellen was niet genoeg, Het had op papier moeten staan." Achteraf had Van Boheemen eerder een jurist in de arm moeten nemen, erkent hij. „Dat was stom van me. Een gesprek met burgemeester Nawijn, in februari, bracht ook geen oplossing. Even hoopte ik dat ik er met drieduizend euro vanaf was, maar er kwam nog een vordering voor de andere elf mille. Zeg nu zelf, dat soort bedragen staat toch niet in verhouding met het vergrijp? Hier werden geen buitenlandse werknemers uitgebuit en in schamele hokjes ondergebracht. We hebben niet eens personeel hier, laat staan buitenlanders. Ik ben gestopt met boeren, wat voor mensen moeten we hier onderbrengen?"
Hartpatiënt Van Boheemen heeft het er maar moeilijk mee. „Dit vreet aan me. Wethouder Theo Groot is een maat van me, die weet dat ik altijd eerlijk handel. Ze hebben me op mijn ziel getrapt. Elke eerste van de maand gaat er nu vijfhonderd euro naar de gemeente. De komende 22 maanden lang. Ik word er mee wakker en ga er mee naar bed, slaap er slecht van. Dat is slecht voor je gestel."
Noordhollands Dagblad
12 reacties :
Controle? Van Boheemen is verraden waarna door de thuiswerkende ambtenaren er een een handhaver op uitgestuurd is met specifieke instructies daar te gaan kijken!?
Verraders genoeg in de gemeente Hollands Kroon.
Ik ben sinds kort in het bezit van een grote schuur. Binnen de kortste keren kwam er een razzia van politie. Deze deelde mij mede dat er een wietplantage in was; de buren hadden het geroken!
De tweede wereldoorlog is er niets bij.
Beste Van Bohemen, die veertien mille gaat in de pot voor de bijstandsuitkeringen aan asielzoekers. Jij zult nog wel meer aan je broek krijgen want hun zorgpremie moet ook nog betaald worden !! 'tJa, dát is Hollandskroon.
De gewone burger is vogelvrij.
Asielzoekers kunnen ongestoord vrouwen verkrachten, aanranden, moorden, enz. en de overheid kijkt weg in opdracht van Brussel.
Te weinig mankracht krijgen we voortdurend te horen, maar voor snelheidscontroles is er voldoende mankracht aanwezig, maar als je autootje o.i.d wordt vernield krijgen we weer te horen: te weinig mankracht. Ook in dit geval doet de gemeente niet onder voor de politie, het is een pot nat en zodra het ingewikkeld voor ze wordt gaan ze naar elkaar wijzen, de burgers op die manier proberen te ontmoedigen.
Het zal niet lang meer duren maar deze Gemeente is nergens meer welkom, en zullen ze in hun eigen vet gaar koken.
Het kan toch niet zo zijn dat de Gemeente hier gelijk krijgt?? Het moet niet gekker worden. Ze moeten die ambtenaar die dit bedacht heeft onder curatele stellen, die persoon spoort echt niet. Beste Hans, veel sterkte en wat mij betreft zet je veertig caravans op je erf, het is toch verdorie jouw erf!!!
We hebben zojuist het artikel kunnen lezen over de rechters die het klootjesvolk verwijten dat ze hun bedenkingen hebben bij de rechterlijke macht.
Dit is een schoolvoorbeeld van hoe partijdig rechters zijn, slechts als 200% bewezen is dat een gemeente ongelijk heeft en ze niet anders kunnen krijgt een belastingbetaler gelijk, maar die kans is minder dan 20%. De rechterlijke macht zal nooit toegeven dat ambtenaren of politici weleens de waarheid geweld aan doen, anders stort het hele verziekte systeem in elkaar. rechter
Het hele verhaal is te gek voor woorden. Hans mag niet bepalen wat hij in zijn eigen schuur zet. Kan dat zomaar?? De media zou dit moeten oppakken en tot op de bodem moeten uitzoeken.
Alles wat negatief is voor Hollands Kroon laat de Media weg.
Of te wel cencuur.
Laatste anoniem, u heeft volkomen gelijk, de media(Schager Krant) is de spreekbuis van het College van Hollands Kroon.
Volgende week weer gezellig bij de burgemeester op de koffie en de "journalisten" krijgen door wat ze wel en niet mogen schrijven van Nawijn en zijn boefjes.
In het communistische tijdperk in Rusland was er het staatsblad de Pravda (= waarheid). Wij gaan exact dezelfde kant op zij het dat het Oostblok Rusland langzaam democratischer wordt (men houdt rekening met de bevolking)en dat het hier elke dag dictatorialer wordt met volledige medewerking van die kwallen die zich volksvertegenwoordigers noemen en de gewetenloze bestuurders.
Alles wat een beetje negatief uitpakt voor Hollands Kroon,word bij de NH. dagblad pers achter wegen gelaten.
Ingezonden brieven over stukken met een beetje negatieve inhoud over HK. worden blijkbaar niet geplaatst of gecensureerd. Ook over raadsvergadering verslagen gaat dit zo.
De Rusland of Turkije methode komt helaas dichterbij.
Een reactie posten