Hollands Kroon - Hoogte- en dieptepunten in week 48 2016 (28 nov. tot 3 dec. 2016)
Plaats 1;
Inspreken de hr. Tonneman, raadsvergadering dd. 22-11-2016
De heer Tonneman is eigenaar van Camping land uit Zee in de polder Wieringermeer. Recent kocht hij van gemeente Hollands Kroon er een stuk grond bij. Hij kwam er snel achter dat een buurman van de door hem gekochte grond een stuk had ingenomen. Daarna ontstond een reeks van gebeurtenissen die van meerdere zijden uitliepen op rechtszaken. Een laatste rechtszaak werd via de voorzieningen rechter afgeblazen. Er werd geregeld dat Tonneman zijn grond terug kreeg zonder de door de rechter bepaalde dwangsom ad. €4000 aan Hollands Kroon te ontvangen. Tonneman heeft zich ’onder protest’ geschikt.
Het inspreken door Tonneman ging bij deze vergadering niet over de grondproblematiek van de camping maar over zijn bedrijf Jervin’s Bouw Chemie te Middenmeer, gespecialiseerd in betonreparaties en 17 jaar voor de gemeente Wieringermeer/HK werkzaam geweest.
Dhr. Tonneman stelt dat sinds de problematiek met zijn Camping land uit Zee loopt, hij geen opdrachten van de gemeente Hollands Kroon krijgt voor Jervin’s Bouwchemie.
Op 16 juli 2016 is er tussen Tonneman en Nawijn en wethouder Groot (CDA) een gesprek geweest over het niet krijgen van opdrachten waarin Nawijn/Groot geen verbinding zagen tussen de camping affaire en het niet meer geven van opdrachten aan Jervin’s Bouwchemie. Tonneman daarentegen zag die verbinding wel.
JAS: Geen verbinding is ambtenarenjargon ; in gewone mensentaal betekent dit : heeft er niets mee te maken.
Tijdens het inspreken werd Tonneman meermalen onderbroken en afgekapt door Nawijn omdat voornoemde kwestie een privaatrechtelijke aangelegenheid was en daarover mag niet ingesproken worden volgens Nawijn waarmee hij impliciet aangeeft dat er wel degelijk een kwestie is.
Voorts zei Tonneman dat de geuite dreiging van Groot op 16 juli – anders geven we je geen opdrachten meer – inmiddels werkelijkheid geworden is.
JAS: Formeel was de benadering/inspreken van Tonneman misschien niet geheel volgens procedures protocollen, waar de kenner Nawijn dankbaar gebruik van maakt om het onrecht, gebruik makend van de wet, onder tafel te houden, maar de onderliggende HK methode, welke een door de overheid gepleegde wraak- en intimidatieactie op een burger(bedrijf), is in het geheel niet volgens normen en waarden zoals die uiteindelijk in diezelfde wetten en protocollen zijn vervat en volgens welke een overheid dient te opereren.
Gesteld kan worden dat Hollands Kroon in de vorm van B&W, raad en verantwoordelijke ambtenarij, een punt nadert waar Hollands Kroon onwaardig en tegen de opzet van de Nederlandse wetgeving in opereert door willens en wetens tegen de overlevingsmogelijkheden van burgers/bedrijven in te gaan.
Het credo ‘Niet heersen maar dienen’ bestaat in Hollands Kroon niet.
Dat is dan ook de reden dat de heer Tonneman van ellende de raadsvergadering opzoekt om zijn beklag te doen.
Na het inspreken werden er vanuit de raad geen vragen gesteld; de raad zweeg stil!
Voor deze intimidatie geven wij Nawijn en Groot beide –7 punten.
Plaats 2:
Inspreken wethouder Tigges van de gemeente Medemblik dd. 22/12/2016 over wijziging omgevingsvisie Hollands Kroon.
JAS: Een buurgemeente wethouder die inspreekt bij Hollands Kroon ?
Wat is er loos?:
De gemeente Medemblik heeft een zienswijze voor een wijziging ingediend op de concept omgevingsvisie van Hollands Kroon. De wijziging houdt in dat grondgebied, gelegen binnen Hollands Kroon, welke Medemblik huurt van het rijk en weer verhuurt voor teelt van de
Opperdoezer Ronde, weer wordt aangemerkt als 'historische kavels'.
Omdat de Opperdoezer Ronde om allerlei redenen uitsluitend in een beperkt gebied rond Opperdoes geteeld worden op de daar speciale grond.
Voorts zei de wethouder van Medemblik dat de Medemblikker ingediende zienswijze op de omgevingsvisie geheel genegeerd was zodat hij op deze raadsvergadering noodgedwongen moest inspreken over de kwestie.
Zonder een verandering zouden op deze gronden ook o.a. windmolens kunnen worden gebouwd en daar is de gemeente Medemblik een grote tegenstander van, zo liet wethouder Tigges weten.
Wat geschiedde vervolgens? Er gebeurde iets want de raad werd wakker; zaken op het niveau aardappel begrijpen ze en middels een amendement werd de status 'historische kavels' hersteld en in de vervolg-vergadering van 29 november vastgesteld. De Opperdoezer Ronde is gered.
JAS: Voor de HK ambtenarij geven wij -3 punten ( voor de ondoordachte wijziging) en –5 punten voor niets doen met de zienswijze. Totaal - 8 punten.
Plaats 3:
Veertig meter hoge serverflats
Daar wil Microsoft er zes van realiseren op Agriport aan de A7. De gemeenteraad heeft ingestemd.
Opmerkelijk wat wethouder Groot hierover te vertellen had in de raadsvergadering.
Het geheel wordt gerealiseerd op basis van vertrouwen.
Zoals de wethouder beweerde: het bestemmingsplan is opgesteld met de nieuwe wet Ruimtelijke ordening in het achterhoofd. En deze gaat uit van vertrouwen.
En met dit woord 'vertrouwen', welke wethouder Groot opmerkelijk vaak liet vallen, werd de raad overgehaald het bestemmingsplan goed te keuren voor de bouw van 6 stuks 40 meter hoge serverflats.
JAS: Wethouder Groot en de raad HK geven wij hiervoor ieder - 7 punten
Redactie JAS
1 reacties :
Laatste zin van het stuk "Tonneman": één grote kliek. De "Opperdoezer': mogen best nog een paar min-punten bij. "Vertrouwen" genoemd door een wethouder van Hollandskroon ! Echter jegens de gewone burger heerst niets dan leugen, traineren en geen enkel stukje vertrouwen.
Een reactie posten