Zijpe - Henno Dasselaar, voorzitter van Kritisch Platform Windenergie Zijpe, hoopt op Kamervragen over 'de dubieuze windmolenpraktijken'. Verder suggereert hij dat er schadevergoeding moet komen voor omwonenden van de windmolens, die al jaren strijd voeren.
„Het is allemaal heel dubbel hoe Stam heeft geopereerd.
Hij was ook aanwezig bij de procedures bij rechtbanken en zaken bij de Raad van Statezaken van omwonenden in Burgerbrug tegen de komst van de windmolens."
Henno Dasselaar: omwonenden dupe praktijken
Zij wonen op driehonderd meter afstand en voerden zestien jaar procedures tegen de komst van de windmolens. „Dat was dus voor Stam eigenaar werd, toen had hij waarschijnlijk ook al een belang." Dat de bedrijfscultuur van ECN dit heeft toegelaten, kan volgens Dasselaar echt niet. Hij rekent op vragen in de Tweede Kamer. „ECN is tenslotte een semi-overheidsorgaan dat minister Kamp van economische zaken adviseert."
Ook vindt hij een schadevergoeding van Stam of ECN aan omwonendën van de windmolens gepast. Stam was volgens Dasselaar onder meer verantwoordelijk voor certificering van windmolens. „Dat gaat dan over het brongeluid dat een windmolen produceert. In de praktijk blijkt dat altijd hoger dan de metingen voor certificering in de fabriek."
Uit Burgerbrug kwamen klachten over de geluidhinder van windmolens. De mensen kwamen hier wonen voor de rust en zeggen nu te wonen in 'een wolk van geluid'. Na klachten zijn de windmolens enige tijd 's nachts in 'silent mode' gezet. Maar na een onderhoudsbeurt in 2013 gebeurt dat niet meer.
NHD
'Vragen Tweede Kamer en schadevergoeding'
Datum:
maandag 25 januari 2016
in
Categorie:
belangenverstrengeling
,
ECN
,
Windmolens
,
Windturbines
,
Zijpe
Categorie:
belangenverstrengeling
,
ECN
,
Windmolens
,
Windturbines
,
Zijpe
0 reacties :
Een reactie posten