Ruis over brede school Wieringen

Datum:
  • maandag 16 juni 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Hippolytushoef - Medezeggenschapsraden en directies van de Wieringer basisscholen Henricus, De Kei (Hippolytushoef) en De Dentele (Westerland) zijn 'not amused'.


    Het is hen in het verkeerde keelgat geschoten dat José Vosbergen, directeur van onderwijskoepel Surplus, de indruk zou hebben gewekt dat de locatie Irisstraat de beste papieren heeft voor bouw van de toekomstige brede school in Hippolytushoef.

    Radiostilte

    In een brief aan ouders van leerlingen laten de scholen weten dat zij afstand nemen van een artikel hierover in de Wieringer Courant en de gang van zaken betreuren. Te meer daar tussen betrokken partijen radiostilte zou zijn afgesproken, totdat helder is wat er gaat gebeuren.

    Het besluit waar de brede school komt, valt - door de wekenlange coalitievorming in Hollands Kroon vermoedelijk dit najaar.

    „Ons uitgangspunt is op de best mogelijke plek in het dorp een school neer te zetten, waar voor de komende veertig jaar onderwijs van deze tijd kan worden gegeven", stelt De Kei-directeur Rogier van Dijk. „De gemeente bepaalt waar dat gaat gebeuren. De stuurgroep, waarin ook Surplus en Sarkon (andere onderwijsorganisatie, red.) zitten, worden hierin gehoord."

    Parklaan 

    Behalve de Irisstraat zijn daarvoor ook de Parklaan (op de plek van de gesloopte dependance van Wiringherlant) en Belterlaan (op het sportpark) in beeld. Bovendien is tijdens een informatieavond voor bewoners, waar de Belterlaan massaal werd afgekeurd vanwege ruimtebeperkingen voor de sportclubs en onveilige routes, de optie renovatie geopperd.

    „We zitten nog volop in het proces waarin alles tegen elkaar moet worden afgewogen", aldus Van Dijk. „Er zijn geen knopen doorgehakt. De publicatie veroorzaakt onduidelijkheid, ik kán me voorstellen dat ouders daaraan conclusies verbinden en vragen gaan stellen."

    Dat Vosbergen nu voor ruis op de lijn heeft gezorgd, wekt wrevel. Zij was zelf niet bereikbaar voor een reactie of commentaar.

    NHD



    1 reacties :

    Anoniem zei

    Gewoon alles lekker ingewikkeld maken, deskundigen inhuren, vergaderen, nog eens kijken, weer vergaderen, andere deskundigen inhuren, het ambtenarenapparaat de boel nog eens laten bekijken, af en toe eens iemand zijn of haar mond voorbij laten praten en vervolgens bepaalt de politiek waar de school moet komen. Tien tegen een dat de beslissing in het nadeel van de ouders met kinderen uitvalt, zo werkt het immers in Nederland, de politieke buitenstaanders weten het toch altijd beter als de ouders en de onderwijskrachten?
    Nederland op z'n smalst (duurst)

    Een reactie posten