'Aan dezelfde kant van touw staan'

Datum:
  • vrijdag 20 juni 2014
  • in
  • Categorie: , , ,
  •  Hollands Kroon - Anna Paulowna - Samenwerken, samenwerken en nog eens samenwerken.
    Martijn Gijsbertsen  

    Dat moet het credo zijn van Schagen, Hollands Kroon, Den Helder en Texel, wil de Kop van Noord-Holland economische kansen verzilveren en demografische (Kop)zorgen die op de loer liggen het hoofd kunnen bieden.

    Zo luidde gisteren de boodschap aan circa zestig politici uit de vier gemeenten tijdens een informatiebijeenkomst in multifunctioneel centrum De Ontmoeting in Anna Paulowna van De Kop Werkt!

    Aanwezigen werd een spiegel voorgehouden, waaruit blijkt dat de Noordkop weliswaar de ruimte en arbeidsmoraal heeft om bedrijven groeiperspectieven te bieden. Maar door ontgroening en vergrijzing tussen nu en 2040 bovenal voor de uitdaging staat dat er voldoende en de juiste geschoolde werknemers, woonruimte, onderwijs- en sociale voorzieningen in stand blijven.

    „Schagen en Hollands Kroon focussen zich in hun coalitieprogramma's veel meer op regionale thema's. In Den Helder en op Texel zijn die stappen nog niet gemaakt", zo meent de kersverse stuurgroepvoorzitter Theo Meskers, tevens wethouder in Hollands Kroon.

    „We moeten zorgen dat we met elkaar aan dezelfde kant van het touw staan, op gelijke vlieghoogte zitten, anders gaat de zaak hier op slot. De vier gemeenten hebben elkaar keihard nodig, wil de Kop een regio zijn waar gezond toekomstperspectief aan de horizon gloort."


    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten