Windpark HVC Alkmaar gaat door

Datum:
  • zaterdag 17 mei 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • ALKMAAR - De bouw van het windpark is reeds begonnen.

    Door Ruud Kersten - 16-5-2

    De financiering van het windpark Gemini waarin de Huisvuilcentrale een belang van tien procent heeft, is rond. De benodigde 2,8 miljard euro is bijeengebracht door 22 partijen. Gemini komt op 55 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog te staan. Het windpark telt straks 150 turbines en wordt daarmee het grootste op de Noordzee.

    De molens zullen samen ongeveer 600 megaWatt opwekken, wat neerkomt op de jaarlijkse energiebehoefte van anderhalf miljoen mensen. Ander effect is dat per jaar 1,25 miljoen ton minder CO2 wordt uitgestoten. 

    De bouw van het windpark is reeds begonnen. Verwacht wordt dat Gemini in 2017 commercieel gaat draaien. De grootste aandeelhouder is de Canadese energieproducent Northland Power met een belang van 60 procent.


    NHD






    1 reacties :

    P.v.d.Munnik zei

    Met de financiering is rond wordt bedoeld dat de Nederlandse huisgezinnen voor de kosten opdraaien, niet het bedrijfsleven die 80% stroom afnemen , nee het zijn de gezinnen die voor de kosten opdraaien. We betalen dus de kosten voor de aanleg, we betalen hogere energie kosten, we betalen hogere BTW, hogere transportkosten en ik zal gerust nog wel iets vergeten zijn.
    Windenergie? Het grootste bedrog ooit.
    In Duitsland zijn ze inmiddels zover dat het daar begint door te dringen dat er geen enkele CO2(nodig voor de plantengroei) reductie heeft plaatsgevonden, wel dat het bedrijfsleven door de hogere energiekosten een steeds lastigere concurrentie positie krijgt en zodoende zijn er eerdaags massaontslagen te verwachten.

    Een reactie posten