Hollands Kroon - Bij Lada is dat geen overbodige eis.
Michiel Snik
In Hollands Kroon komt Lada vrijwel zeker in het college en mag daarmee ook een wethouder leveren. Lokaal Alternatief Democratie Anders heeft goed binnen de eigen partij rondgekeken en komt tot de conclusie geen geschikte kandidaat als wethouder in eigen gelederen te hebben.
Dus is een oproep op de eigen website geplaatst, een nieuwsbrief
rond gemaild en via de media gemeld dat kandidaten die zichzelf een goede wethouder achten hun vinger mogen opsteken. Uiteraard moet de nieuwe wethouder wel het gedachtegoed van Lada onderschrijven waarbij burgerparticipatie vet gedrukt staat. Als bewoner van de Corsolaan in Winkel, waar de straat binnen een jaar opnieuw op de schop gaat omdat de gemeente eerder weigerde goed te luisteren naar de burgers, weet ik inmiddels alles van burgerparticipatie en waarop dit kan stuklopen. De kandidaat moet verder onder meer ruime politieke en bestuurlijke ervaring hebben. Het liefst als wethouder. Op het pluche heb ik nooit gezeten, maar ik heb in mijn carrière als journalist wel heel veel goede en slechte gemeentebestuurders meegemaakt en durf te beweren dat ik het klappen van de zweep ken. Ook met mijn bestuurlijke ervaring zit het wel snor. Die functie van wethouder in Hollands Kroon lijkt me op het lijf geschreven. En omdat tot uiterlijk vandaag (vrijdag) kon worden gereageerd op de vacature, tikte ik woensdagavond ijverig mijn sollicitatiebrief met uitgebreide. cv.
Toen ik via de website van Lada het e-mailadres zocht om mijn brief naar het goede adres te sturen, was de schrik groot. De aanmelding bleek al gesloten 'na een succesvolle sollicitatieprocedure', las ik op de site van de partij.
In een poging mijn politieke carrière te redden Lada-voorzitter Elzinga snel gebeld. Die was duidelijk: „Wij hebben gemeld dat de procedure woensdag sloot. Vrijdag? Hoe komt u daar bij? U bent gewoon te laat." Maar in de Schagei. Courant stond deze week ook dat ik tot vrijdag kon reageren, probeer ik nog. De voorzitter is niet van zijn stuk te krijgen. „Geen idee hoe de krant daarbij komt. In ieder geval niet van ons. Wij hebben dat nooit gemeld. We hebben zelfs nog overwogen een rectificatie te eisen, maar wat heeft dat voor zin? Bovendien, er is al zoveel ruis in Hollands Kroon, dat we dat maar hebben laten zitten."
Het is duidelijk: mijn sollicitatiebrief heeft geen zin meer. Maar als journalist wil ik natuurlijk wel weten hoe het nu zit met die sollicitatie. Heeft 'mijn' krant zitten suffen en de verkeerde datum gemeld, zoals de voorzitter beweert? De Lada-nieuwsbrief met de kreet 'wethouder gezocht' waaruit de krant de informatie had gehaald is echter heel duidelijk: inzenden
tot vrijdag 16 mei. Die brief is bovendien ondertekend door de voorzitter. Een ander Lada-bestuurslid geeft opheldering. Op de eigen site stond ook 16 mei, maar de procedure is door de partij zelf woensdag al gestopt omdat ze voldoende sollicitanten hadden.
Bij de functie-eisen voor de nieuwe wethouder staat in de Ladanieuwsbrief ook dat de kandidaat goed moet kunnen communiceren, zowel intern als extern. Bij Lada is dat geen overbodige eis.
NHD
1 reacties :
Alle begin is moeilijk zullen we maar denken, maar als het communiceren nu al problemen geeft is er weinig goeds te verwachten.
Een reactie posten