Veel interesse in voormalige scholen

Datum:
  • vrijdag 4 april 2014
  • in
  • Categorie:
  • Hollands Kroon -  't Veld -  Meerdere geïnteresseerde projectontwikkelaars hebben rondgekeken in voormalige basisscholen De Boet en Mariaschool in 't Veld. 

    Gemeente Hollands Kroon zette de twee schoolgebouwen vorige week te koop en hield gisteren een kijkdag.•

    Makelaar Anna de Graaff: „Het heeft de voorkeur om de karakteristieke gevel van de Mariaschool te behouden, maar het pand moet dan wel geschikt gemaakt kunnen worden voor de bestemming. De gemeente houdt alle kaarten open. Het plan moet wel een goede aanvulling zijn voor het dorp. Bij de verkoop kijkt de gemeente naar de prijs én het idee." Het geboden bedrag telt daarbij voor zeventig procent mee en het plan voor dertig procent.

    Beide scholen worden momenteel anti-kraak bewoond. Freek Verkerk is een van de tijdelijke bewoners vande de voormalige Mariaschool. „Het is een mooi gebouw, we wonen hier prettig. Ook wij hebben verkoopinformatie ingewonnen, maar we zijn bang dat het geen haalbare kaart voor ons is. Het is een kavel van zesduizend vierkante meter. We hebben gekeken naar bouwkavels dichtbij de school, als we die prijzen aanhouden kost deze grond een miljoen euro. Dat is natuurlijk veel te veel voor ons."

    Controle

     Het anti-kraak wonen in de school bevalt Freek Verkerk goed. „Het heeft wel wat, in zo'n pand wonen. Wel wordt hier maandelijks gecontroleerd. We mogen niet roken en koken in de lokalen, huisdieren zijn ook niet toegestaan. Koken mag alleen in het gezamenlijke keukentje. Ook de douche en wasruimte delen we. We mogen niets verbouwen aan de lokalen, maar hebben wel lekker de ruimte. Als de gemeente het voorlopig nog niet verkocht krijgt, blijven wij hier graag wonen."

    NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten