Statenlid Nunes vindt: 'Remkes moet aftreden'

Datum:
  • zaterdag 12 april 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Haarlem - Volgens Nunes verspreidt Remkes 'grove leugens' over haar.

    Roel van Leeuwen en Ton de Lange 

    Het in opspraak geraakte Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes van Forza Noord-Holland haalt in een brief met negen Statenvragen uit naar commissaris van de Koning (CvdK) Johan Remkes. Volgens Nunes verspreidt hij 'grove leugens' over haar en zou hij per direct moeten aftreden.

    Remkes zette de in Vijfhuizen woonachtige Nunes deze week onder druk door haar in overweging te geven op te stappen als Statenlid. Dit omdat ze sinds 2011 niet meer is' komen opdagen tijdens vergaderingen van Provinciale Staten. In die periode heeft ze ruim 18.000 euro ontvangen aan vergoedingen zonder dat daar een tegenprestatie tegenover stond.

    Kwakkelen

    „Ik weet dat ze een tijdje kwakkelde met haar gezondheid, maar dat zou nu voorbij moeten zijn", zei Remkes tegen RTV-TH. Nunes laat dit niet op zich zitten en heeft schriftelijke vragen gesteld. 'De commissaris van de Koning noemt het hebben van een ernstige ziekte 'wat kwakkelen van de gezondheid' en durft vervolgens te beweren dat het nu wel voorbij zou moeten zijn. Is de CvdK plots ook een gespecialiseerd arts, een oncoloog?'

    Nunes schrijft dat zij zich eind januari vorig jaar, wegens behandeling aan een ernstige ziekte, 'met tegenzin' bij de griffier en Statengriffie ziek heeft moeten melden. 'Ik heb in 2013 zeker 18 e-mails verstuurd naar de Statengriffie om de CvdK, het college en de Staten op de hoogte te brengen van mijn afwezigheid en waarom ik afwezig was.' Ook stelt ze dat ze in mei vorig jaar heeft verzocht of ze tijdelijk vervangen mocht worden, maar dat dit verzoek door Remkes is afgewezen.

    Commissaris zou 'grove leugens' verspreiden

    Nunes snapt niet waarom Remkes aangeeft dat hij de reden van haar afwezigheid niet kent. Ze benadrukt dat het 'niet gepast' is dat zij tot 18 april kan reageren op een aangetekende brief van Remkes, terwijl media allang zijn ingelicht.

    Volgens Nunes gaan de twee niet 'graag door één deur' met elkaar. Ze beweert niet geliefd te zijn, wegens 'kritische vragen' over onder meer 'declaratiegedrag van de CvdK, zijn hoge drankrekeningen op kosten van de provincie, de exorbitant hoge verhuiskosten van de CvdK' en 'de vele miljoenen kostende dienstauto's met chauffeur per jaar'. Ondertussen zegt ze bij RTV-NH kapot te zijn van alle aandacht. 'Ik heb honderden doodsbedreigingen gehad, echt verschrikkelijk.'

    De commissaris van de Koning wilde gisteren niet ingaan op de brief met Statenvragen van Nunes

    NHD







    0 reacties :

    Een reactie posten