Massaal verzet tegen plannen voor windmolens

Datum:
  • woensdag 16 april 2014
  • in
  • Categorie:
  • dinsdag 15 april 2014 -  De beleving van de watersport zal er ernstig onder lijden.

    Meer dan 50 personen en instanties hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen om in het noordelijke deel van het IJsselmeer een groot windmolenpark aan te leggen. Provinciale  Staten van Fryslan moest er maar liefst drie avonden voor uit trekken om iedereen de gelegenheid te geven z’n zegje te zeggen. Ook het Watersportverbond heeft gewezen op de gevolgen van zo’n groot windmolenpark voor de watersport.

    Plannen
    Volgens de plannen moet er in het noordelijk deel van het IJsselmeer een windmolenpark komen, dat zo’n 250 tot 400 Megawatt op moet leveren. Dat betekent dat er ergens tussen Stavoren en Medemblik enige tientallen windmolens moeten komen; windmolens met een ‘tiphoogte’ van zo’n 200 meter! 

    Bezwaren
    Het Watersportverbond heeft er tijdens de hoorzitting op gewezen, dat door de aanleg van zo’n groot windmolenpark er niet alleen vaarwater verloren kan gaan. Ook de beleving van de watersport zal er ernstig onder lijden. Juist voor de watersport op het IJsselmeer zijn rust, ruimte, stilte, donkerte en de horizon van groot belang. En die komt ernstig in gevaar door de aanleg van een ‘hekwerk van windmolens, voorzien van knipperende rode lampen.’

    Uitstel
    Vanwege de vele bezwaren heeft Provinciale Staten besloten om eerst de uitkomsten van een nader onderzoek naar de gevolgen van de aanleg van het windmolenpark voor recreatie en toerisme af te wachten, alvorens een definitief besluit te nemen. Het Watersportverbond hoopt dat er in de tussentijd betere, alternatieve locaties gevonden worden, zodat het uitstel leidt tot een definitief afstel.


    Watersportverbond




    2 reacties :

    P.v.d.Munnik zei

    Zolang de door windmolens en zonnepanelen opgewekte energie niet opgeslagen kan worden moeten de kolen, gas of kerncentrales net zo hard blijven werken om aan de energie vraag te kunnen voldoen, dus wind en zonne-energie in de huidige vorm is alleen maar bedoeld om aan de (theoretische) eis van Brussel (de EU) te voldoen, verder is het volstrekt zinloos en steeds meer landen komen daar achter. Helaas moeten er in Nederland koste wat kost nog vele miljarden aan subsidie worden uitgegeven aan de vriendjes van deze regering voordat ze tot het besef komen dat de bevolking het bedrog van Rutte en consorten niet langer meer pikt.

    Zo langzamerhand zijn de regels die de oorlogzuchtige baasjes in Brussel ons opleggen zeer verontrustend en dragen er toe bij dat de rijke landen binnen de EU net zo arm zullen worden als failliete landen als Griekenland, Portugal, enz.

    De bemoeienis van de EU met de Oekraïne is louter en alleen bedoeld om de aandacht af te leiden van de werkelijke problemen in de EU. Overal grote demonstraties, waar we overigens niets van mogen weten van de staatsaangestuurde media, dus wat is er niet "beter" om de aandacht te verleggen naar de Oekraïne en daar Poetin dan maar de schuld van geven?
    Eerdaags zal Brussel wel komen met de eis van een Europees leger en een Europese politieapparaat. Het wordt zo langzamerhand zeer verontrustend voor de Europese burger, armoede, oorlog en dictatuur is wat ons te wachten staat. Gelukkig beginnen steeds meer mensen in te zien dat de EU een heilloze weg is die enkel zal leiden tot grote ellende.

    Mensen die het nog steeds niet begrijpen: tot nu toe is met de invoering van de Euro het snel bergafwaarts gegaan met Nederland en de rest van Europa. Alle gepubliceerde cijfers wijzen daar op en de open grenzen zijn alleen maar goed voor de Multinationals, niet voor de middenstand en niet voor Nederland.

    Anoniem zei

    Mijnheer v.d. Munnik, Mooi opgeschreven! En het is de waarheid.

    Een reactie posten