Klimaatprofessor stapt woedend op

Datum:
  • donderdag 10 april 2014
  • in
  • Categorie:
  • NEW YORK - 9-4-2014  De Nederlandse professor Richard Tol is op hoge poten vertrokken uit het klimaatpanel van de Verenigde Naties.

    Tol kan zich niet vinden in de negatieve conclusies van het laatste VN-klimaat-rapport. De gevolgen van klimaatverandering worden volgens hem enorm overschat. „Het panel wordt bestuurd vanuit milieubeleid, niet vanuit de wetenschap." 

    Eind vorige maand publiceerde het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties zijn vijfde klimaatrap port. De belangrijkste conclusie en waarschuwing luidde: mocht er wereldwijd niet snel iets veranderen in het klimaatbeleid, dan gaat de kans om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen verloren.

    Maar volgens hoogleraar klimaateconomie Tol is de toon van het rapport 'alarmistisch en apocalyptisch'1. De gevolgen van klimaatverandering worden overschat. „Die overschatting wordt in de hand gewerkt door een zelfselectie van auteurs en referenten in het panel", zegt Tol. Hij is per direct opgestapt.


    de Telegraaf





    0 reacties :

    Een reactie posten