Noordkop - Den Helder dreigt preventief met dwangsom
Mike Deutekom
m.deutekom@hdcmedia.n1
De motorcrossers dreigen hard in botsing te komen met de gemeente Den Helder. De crossers stellen dat de gemeente alles op alles zet om een vergunning voor heropening van de tijdelijke crossbaan bij het Kooypunt te vertragen. Den Heler ontkent dat. De crossers dreigen de baan nu toch weer te gaan gebruiken, waarop de gemeente hen een dwangsom van twintig mille - met een maximum van twee ton - in het vooruitzicht stelt.
In januari is de NHMF door Den Helder gevraagd de door gemeente voorgestelde procedure te volgen zodat alles half maart 'netjes geregeld' het besluit genomen zou kunnen worden rondom de heropening van het nu gesloten circuit. „Geheel conform de afspraken tussen Den Helder, Hollands Kroon en de provincie. Op 13 februari is er nog ambtelijk overleg geweest over de aanvraag en er waren van de zijde van Den Helder geen vragen meer. In de week dat de termijn voor de ingediende aanvraag verliep, wordt er bij de gemeente aangegeven dat er toch sprake moet zijn van een uitgebreide vergunningprocedure, waardoor er pas in augustus een besluit kan worden genomen door het college. Terwijl alle feiten bij de gemeente op tafel liggen. Inclusief akoestisch onderzoek. Er is hier geen sprake van een nieuwe situatie. De bestaande situatie behoeft slechts geupdate te worden. Meer niet. Den Helder geeft zelf aan dat de vergunning doorloopt tot 24 september 2014. Het lijkt er op dat de gemeente er alles aan doet om de zaak zoveel mogelijk te vertragen", zegt woordvoerder Jos Huiskens van de NHMF.
Volgens Den Helder is dat niet zo. Woordvoerster José van der Burg: „ Dat is uiteraard niet het geval. Het bestemmingsplan laat nu geen motorcross toe. De federatie heeft bij de vergunningaanvraag niet alle infor-
matie aangeleverd, bijvoorbeeld geen akoestisch rapport. Die informatie is nodig voor de benodigde omgevingsvergunning en milieuzaken die de WABO voorschrijft, een landelijke wet. Die geeft aan dat hiervoor een uitgebreide procedure moet worden gevoerd, omdat de activiteit veel impact op de omgeving heeft (geluidsoverlast). Dat betekent veel voorbereidingswerkzaamheden voor de gemeente. Bovendien is een ter inzage termijn van zes weken onderdeel van die procedure."
NHD
1 reacties :
Zo kennen we de politiek weer, dreigen en strooien met dwangsommen en zelf de boel belazeren.
Een reactie posten