Vragen over crossterrein op 'locatie NC10'

Datum:
  • zondag 9 maart 2014
  • in
  • Categorie: ,
  •  Wieringermeer - De Ouderen-partij Noord-Holland (ONH) heeft Gedeputeerde Staten (GS) vragen gesteld over de plannen voor een multifunctioneel motorsportterrein in de Wieringermeer.
    Op de hoek van de Alkmaarseweg/Groetweg (de zogenoemde locatie NC10) willen de motorcrossers volgens de ONH naast een crossterrein ook trail, karten, hondensport, microlight aircraft en 4x4 terreinrijden mogelijk maken.

    De Ouderen-partij wil van GS weten of de ecologische hoofdstructuur, de kwaliteit van het gebied en de cultuurhistorische identiteit van het gebied daardoor niet in gevaar komen.

    Volgens de partij was de beoogde locatie op die gronden eerder ongeschikt verklaard. GS bestrijdt dat. In het antwoord stelt Gedeputeerde Staten dat er geen principiële bezwaren zijn tegen de locatie, mits er bij het maken van de plannen rekening wordt gehouden met de landschappelijke inpassing en de te verwachten archeologische waarden van het gebied. De beoogde crossplek valt niet onder de ecologische hoofdstructuur, zo laat GS weten. Wel is het Groetkanaal een verbindingszone, maar als daar in het plan rekening mee wordt gehouden, ziet GS geen probleem.

    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten