Ruim 7 ton visserij 'Kop'

Datum:
  • maandag 10 maart 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Den Oever - Vier projecten uit de Kop van Noord-Holland ontvangen in totaal bijna 720.000 euro van het Europees Visserijfonds en Provincie Noord-Holland.

    De regeling van het fonds is bedoeld voor de verduurzaming en economische versterking van de visserijgemeenten. Met de subsidie worden twee projecten in de haven van Den Oever gesteund om de visserij-identiteit van de haven verder te kunnen ontwikkelen.

    De haven van Den Oever heeft een belangrijke aantrekkingskracht op toeristen. Om watergebonden toerisme ruimte te geven, wordt de eerste stap gezet door het dok van Luyt te verplaatsen. Vanwege de geplande dijkverhogingen moet de visafslag in Den Oever drastisch verbouwd worden. Met de verbouwing kunnen verschillende aanpassingen worden doorgevoerd om het gebouw toekomstbestendig te maken. Door laad- en losmogelijkheden te verbeteren komt dit de langoustinehandel ten goede en krijgt de visafslag in Den Oever meer aantrekkingskracht voor aanvoerders en kopers.

     Op Texel worden duurzame voorzieningen voor de haven Oudeschild ontwikkeld en wordt onderzocht hoe de bijvangst zeesla gebruikt kan worden als bemesting van aardappel- en groenteteelt.


    NHD





    0 reacties :

    Een reactie posten