Hollands Kroon: WOZ-waarde 5% gedaald

Datum:
  • donderdag 6 maart 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Kosteloos bezwaar maken.

    De gemiddelde WOZ-waarde in Hollands Kroon is met 5% gedaald.. Belangrijk om te weten, want meerdere belastingen en heffingen zijn gebaseerd op de WOZ-waarde.

    De WOZ-waarde van uw woning is de geschatte marktwaarde op de waardepeildatum. Voor de beschikking in 2014 is de waardepeildatum 1 januari 2013.

    Taxatieverslag

    Als u een nadere onderbouwing van de WOZ-waarde van uw pand wilt, dan kunt u deze opvragen via de website www.hollandskroon.nl . Hiervoor heeft u uw digiD nodig.
    Wanneer u niet over internet beschikt, kunt u telefonisch een taxatieverslag opvragen.

    Bezwaar maken

    Wanneer u het niet eens bent met de WOZ-beschikking of de aanslag, kunt u binnen 6 weken na dagtekening van de aanslag/beschikkingsbiljet bezwaar indienen bij de heffingsambtenaar van Hollands Kroon binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet. het indienen van bezwaar kan niet per email. 
    Hollands Kroon geeft aan eerst telefonisch contact op te nemen met het team belastingen (088)3215000. Maar dit is natuurlijk geen verplichting


     Let op 

    Veel gemeenten lappen de regels voor het afhandelen van woz-bezwaarschriften aan hun laars. Ze gaan niet in op de be­zwaren van huiseigenaren, maar sturen standaard afwijzingen in de veronderstelling dat de woningbezitters het er verder wel bij laten zitten. Soms probeert de gemeente met tele­foontjes, handjeklap en schikkingsvoorstellen een rechtszaak nog te voorkomen.

    Kosteloos bezwaar maken

    WOZ-specialisten machtigen om namens u de bezwaarprocedure te voeren tegen de WOZ-beschikking van uw gemeente kost u niets. Hoe kan dat? Als uw bezwaar gegrond wordt verklaard, is de gemeente verplicht u daarvoor een kostenvergoeding toe te kennen. Door de werkwijze van WOZ-specialisten, dekt deze vergoeding de kosten van WOZ-specialisten. Wijst de gemeente uw bezwaar af, dan ontvangt u geen vergoeding. In dat geval neemt WOZ-specialisten de gemaakte kosten volledig voor haar rekening. Of uw bezwaar nu wel of niet gegrond wordt verklaard, u betaalt zelf helemaal niets!


    Redactie JAS



    0 reacties :

    Een reactie posten