Groei economie niet te zien in ww cijfers

Datum:
  • vrijdag 7 maart 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Noordkop - Groei werkeloosheid Hollands Kroon + 37,7% in een jaar.

    Het aantal werkloosheidsuitkeringen in Noord-Holland Noord is het afgelopen jaar sneller gestegen dan in de omliggende regio's.

    De toename van januari 2013 naar januari wm. (26,2%) ligt ook boven het landelijk gemiddelde (24,7%). Het noordelijke deel van de provincie doet het qua werkgelegenheid slechter dan Zaanstreek/Waterland (een plus van 25,1%) en Zuid-Kennemerland (+23.0%).

    Het is een bekend verschijnsel: zowel de naweeën van de recessie als de prille zonnestralen van een herstel zijn in de Noordkop, deels agrarisch getint, later zichtbaar. Bij de grote steden komt Hoorn met de mooiste cijfers (+19,1%) uit de bus voor Alkmaar (23,1%). Beide steden scoren onder het landelijk gemiddelde.

    Dat geldt niet voor Den Helder (+31,2%).

    Indicatie 

    Het aantal werkloosheidsuitkeringen geeft een indicatie over de ontwikkeling van de werkgelegenheid. De groep mensen met een uitkering die op zoek is naar een baan is echter aanzienlijk groter, omdat bijvoorbeeld bijstandsgerechtigden en mensen zonder uitkering niet in de cijfers zijn meegenomen.

    In de naaste toekomst zijn er kansen in de sector vervoer en opslag, zo geeft Arjan Wijnker van het UWV aan: „Deze bedrijfstak zal als een van de eerste profiteren van economische groei. In deze sector blijft de werkgelegenheid dit jaar waarschijnlijk op peil. De jarenlange krimp stopt. Na 2014 zal er ruimte zijn voor groei van het aantal banen. Een analyse laat zien dat de sector kampt met een vergrijzingsgolf die sterker is dan in andere bedrijfstakken van de Nederlandse economie. Dit biedt kansen voor schoolverlaters en werkzoekenden".

    Ranglijst

    De ranglijst van de groei van het aantal ww-uitkeringen in de periode januari 2013-januari 2014 in Noord-Holland-Noord is:

    Hoorn          19,1

    Alkmaar      23,1 

    Medemblik 25,7 

    Langedijk    27,7 

    Den Helder 31,2 

    Schagen      34,4 

    Hollands Kroon +37,7



    NHD




    1 reacties :

    Anoniem zei

    Zou de grootste onzinverkondiger Theo Meskers, u weet wel de roeptoeter van de VVD en tegenwoordig ook nog wethouder in Hollands Kroon, deze cijfers ook kennen of doet hij net alsof hij dom is(misschien is hij dat ook wel) en blijft hij verkondigen dat er nog veel meer oost europese arbeidskrachten(is zeer goedkoop voor zijn vriendjes) naar de Noordkop geimporteerd moeten worden?

    Aangezien deze blaaskaak geen schaamte kent, gelijk zijn collega's, zal het wel het laatste worden. (dom zijn en importeren van laag opgeleiden)

    Een reactie posten