Formatie Hollands Kroon klus voor Helderse griffier

Datum:
  • woensdag 26 maart 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Anna Paulowna - Menno Huisman uit Anna Paulowna gaat vandaag als informateur aan de slag in Hollands Kroon. 
    Martijn Gijsbertsen

    De raadsgriffier van Den Helder is naar voren geschoven door Senioren Hollands Kroon (SHK), met zes zetels de grootste partij na de verkiezingen. Met de aanstelling van Huisman is ingestemd door de lijsttrekkers van andere partijen.

    Eerste keus

     „Van een lijstje met zes á zeven kandidaten was hij eerste keus", stelt SHK-leider Jip Pankras. „Ik heb hem zelf benaderd voor deze erebaan, omdat hij me een geschikte figuur en bekwame man voor deze klus lijkt. Na overleg met zijn werkgever heeft hij ja gezegd."

    Pankras kent Huisman een jaar of drie en heeft hem destijds ontmoet bij een diploma-uitreiking van de Bestuursacademie.

    „We raakten in gesprek, filosofeerden wat over raadswerk en de rol van raad en college, dat soort zaken. Zijn moderne ideeën zijn me later, toen ik hem als raadslid nog een paar keer tegen het lijf liep, steeds opgevallen. Bovendien woont hij in de Noordkop en kent de regio."

    Opdracht 

    De opdracht die de informateur mee krijgt, is 'tot een nieuwe coalitie te komen op basis van een programma en goede verstandhouding, dat op een breed draagvlak mag rekenen in de gemeenteraad'.

    Huisman nodigt alle partijen uit voor een gesprek en brengt daarvan verslag uit. Pankras: „Binnen vier tot zes weken hopen we het college-' rond te hebben."

    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten