Directie deed niets met waarschuwing wolven

Datum:
  • zaterdag 1 maart 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • Anna Paulowna - Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna is vorig jaar al gewaarschuwd over de verblijven voor de wolven en hyena's. 


    Liset van Ravenzwaaij Iman.ravenzwaaij

    Bezoekster A. uit Alkmaar (naam bij de redactie bekend) mailde de directie in maart over de in haar ogen 'onveilige situatie'. Afgelopen week vielen de wolven twee jongetjes aan.

    „Ik was er met mijn dochtertje van 3 en zag hoe gemakkelijk de wolven met hun snuit door het hek konden. Ze gingen haar achterna. We voelden ons absoluut niet veilig. Daarom mailde ik de directie om te vragen die situatie te veranderen voordat er iets zou gebeuren."

    Mail

     Peter Kruijff van Hoenderdaell beantwoordde haar vragen in juni. In de mail — in het bezit van deze krant — stelt hij: 'Het park is opgezet als een hobby en de verblijven zijn gericht op de dieren en niet op de bezoekers. Jammer dat u zich niet veilig voelt.'

    'Uw bemerkingen zijn alle gericht op kinderhandjes, die verwond kunnen worden door de dieren. Inderdaad moeten de ouders of begeleiders van kinderen goed opletten. Bij vele parken is de situatie niet anders. Veel bezoekers vinden de nabijheid van de dieren aantrekkelijk. Waar mogelijk zullen wij de situatie aanpassen.'

    Het zit de Alkmaarse hoog dat er niets met haar waarschuwing is gedaan. „De situatie is niet aangepast en een jaar later zijn er twee kindjes gewond geraakt."

    Directeur van Hoenderdaell, Robert Kruijff, wil liever niet op de e-mailwisseling reageren, maar laat weten dat het gevaar nooit zo groot was ingeschat. „Achteraf was het misschien toch risicovoller dan we dachten. We hebben nu in ieder geval direct de verblijven aangepast."

    NHD




    3 reacties :

    Anoniem zei

    Waarom zou je als directie ook luisteren naar waarschuwingen van bezoekers als je weet dat mocht er iets mis gaan je altijd zult worden gesteund door de politiek in HK?

    Hoenderdaell had, gezien het vigerende bestemmingsplan, nooit een dierentuin mogen worden, het is ook altijd door de politiek (v.d. Laan en Franken) in Hollands Kroon (Anna Paulowna) ontkend dat het een dierentuin was ondanks dat er in 2008 al door het ministerie een vergunning voor een dierentuin was afgegeven. Een frauderend burgemeester is nog niets vergeleken met het gedrag van die 2 zeer discutabele (ex)wethouders.

    Anoniem zei

    Iedereen kon een dierentuinvergunning aanvragen buiten de gemeente om mits je maar de juiste rapporten aanleverde bij het ministerie van VNL.

    Anoniem zei

    Anoniem, natuurlijk kan iedereen een dierentuin vergunning aanvragen, maar als de vergunning dan binnen is zal de dierentuin aan het bestemmingsplan moeten voldoen, ook de bouwvergunningen voor de dierenverblijven enz. zullen VOORAF en niet achterafvooraf moeten worden aangevraagd, maar als het college vervolgens vol blijft houden dat het ondanks de dierentuinvergunning geen dierentuin maar een fazanterie is, dit omdat een dierentuin niet binnen het bestemmingsplan past, dan klopt er iets niet, of is dat erg lastig te begrijpen?

    Binnen een Gemeente zou het zo moeten zijn dat bewoners en politiek(het College) samen de schouders er onder zetten om iets van hun gemeente te maken. In Hollands Kroon is welk project dan ook in duistere nevelen gehuld is, of het nou het windmolenbeleid, het scholenbeleid het trafostation of noem maar een item op is, het pakt bijna altijd nadelig uit voor de bewoners.

    Nog een goed voorbeeld is de huidige scholenproblematiek, de bewoners zijn het niet eens met de plannen van de wethouder, maar de wethouder heeft zijn plannen al lang in overleg met een begunstigde voor elkaar. Dat kan hij natuurlijk niet zeggen en daarom liegt hij de hele boel maar aan elkaar vast, zo is het ook gegaan met het trafostation.

    De politiek in Hollands Kroon is vergeven van de eigen belangen en zo gaat het al vele jaren en zo zal het nog vele jaren doorgaan ook want een verziekte bestuurscultuur is niet zo maar veranderd. Ieder jaar komen dezelfde dubieuze poppetjes weer terug en zo lang dat blijft doorgaan zal het nooit beter worden.

    Een reactie posten