Burgemeester vindt snelle gang naar minister om stadhuis 'opmerkelijk'

Datum:
  • donderdag 6 maart 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • 6 maart 2014 - DEN HELDER 


    Burgemeester Koen Schuiling vindt het verzoek van de oppositie in de Helderse gemeenteraad (minus de ChristenUnie) aan minister Plasterk van binnenlandse zaken, om het raadsbesluit over het bestemmingsplan stationslocatie te vernietigen, 'bestuurlijk opmerkelijk'. 

    Volgens Schuiling heeft PvdA'er Theo Rijnten 20 februari namens andere fracties in de raad een brief aan de burgemeester geschreven waarin hij zijn beklag doet over de gang van zaken rond dit bestemmingsplan, dat de bouw van een nieuw stadhuis mogelijk maakt. Zoals bekend besloot een door de oppositie gedomineerde commissie vorige maand dat hier nog geen besluit over kon worden genomen, onder meer omdat onverwachts een rapport opdook over de waarde van de naoorlogse architectuur in Den Helder. Daarin worden ook het NS-station en het postkantoor beschreven.

    Volgens de oppositie moest het bestemmingsplan vanwege deze 'relevante informatie' helemaal opnieuw de inspraakprocedure door.

    Daarop besloot de coalitie tot woede van de oppositie een raadsvergadering uit te schrijven met dit bestemmingsplan als agendapunt. De coalitie nam, met steun van ChristenUnie-raadslid Willem Koning, het plan aan. Burgemeester Koen Schuiling heeft telkens die gang van zaken verdedigd en zegt zich daarin door onder meer de Gemeentewet gesteund te weten. In zijn antwoordbrief  aan Rijnten c.s. legt Schuiling dat uitvoerig uit. De burgemeester noemt het 'bestuurlijk opmerkelijk' dat de oppositie wel een brief naar hem stuurt maar vervolgens naar de minister stapt zonder het antwoord af te wachten.

    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten