'Zorgen' GS over polderlasten

Datum:
  • dinsdag 25 februari 2014
  • in
  • Categorie:
  • Heerhugowaard - Gedeputeerde Staten maakt zich 'zorgen' over de financiĆ«le situatie bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.
     Ed Dekker 

    De provincie is vooral verontrust over de verhogingen van het waterschapstarief voor de burgers (de polderlasten). Dit blijkt uit antwoord op vragen van de PVV.

    De PVV vindt de tariefsverhoging dit jaar van gemiddeld zes procent 'onaanvaardbaar'. De schuldenlast van Hollands Noorderkwartier loopt dit jaar fors op: van 458 naar 557 miljoen euro. De schuldenlast is daarmee 2,5 keer de belastinginkomsten.

    GS kan niet ingrijpen. Het waterschap is zelf verantwoordelijk voor de begroting en de tarieven, zo wordt toegelicht. De provincie heeft haar zorg kenbaar gemaakt aan dijkgraaf Luc Kohsiek.

    De verliezen zijn de laatste jaren sterk gestegen. In 2008, vijf jaar na de waterschapsfusie, bedroeg de schuldenlast nog 226.000 euro. Eind dit jaar is dat dik drie ton meer. Na 2020 neemt de schuld af, verwacht het waterschap. Een belangrijke oorzaak voor deze daling is dat dan minder geld wordt geleend voor investeringen. Kosten worden dan direct ten laste van de exploitatiebegroting gebracht.

    NHD



    1 reacties :

    Anoniem zei

    Nederland bestaat uit koninkrijkjes van ambtenaren of semi ambtenaren die los van elkaar de belastingbetaler opzadelen met steeds hogere lasten die veelal niet zijn meeberekend door het CPB.
    De werkelijke stijging van de kosten van levensonderhoud zijn daardoor veel hoger als dat men ons wil doen geloven.

    Een reactie posten