Wolf grijpt peuter op Hoenderdaell

Datum:
  • dinsdag 25 februari 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • 25 februari 2014 - ANNA PAULOWNA - De verblijven van ’risicodieren’ als wolven en hyena’s op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna zijn sinds gisteren extra beveiligd.

    Dit nadat de afgelopen dagen twee keer een kind is gegrepen door een wolf. Een tweede hek op een meter afstand van het verblijf, van een meter hoog met daar tussenin een groene haag, moet voor meer veiligheid zorgen. ,,Zodat niemand zijn hand meer door het hek kan steken of op een andere manier in aanraking kan komen met de dieren’’, zegt eigenaar Robert Kruijff.

     Een tweejarig jongetje uit Den Helder werd afgelopen zondag op Landgoed Hoenderdaell gebeten door een grijze wolf. Het ventje stak zijn arm door het hekwerk waarop hij door het dier werd gegrepen. De wolf liet de arm pas los toen een man de neus van het dier dichtkneep. Een dag later was het echter weer raak bij dezelfde wolven. ,,Toen is er een jongen door het hek heen gepakt. Hij had de tandafdrukken in zijn been staan’’, zegt een geschokte Kruijff.

     Reden voor hem om direct maatregelen te treffen en de verblijven aan te passen. ,,Het park is ruim vijf jaar open, dit is nog nooit gebeurd. We zijn ons het rambam geschrokken. Gelukkig gaat het nu naar omstandigheden goed met de peuter, zo weten we van zijn ouders. Hij is gehecht in het ziekenhuis en heeft geen blijvende schade opgelopen.’’

    NHD




    3 reacties :

    Anoniem zei

    Wat moeten we hier dan ook met dieren die hier niet horen.

    Anoniem zei

    We kunnen ons ook afvragen waar de ouders waren van de peuters.
    Als je naar wilde dieren gaat kijken kan je verwachten dat als je kind zijn armpje door het gaas steekt er wat kan gebeuren.
    Beter zou zijn om met heel kleine kinderen niet naar dergelijke kinderen niet naar dergelijke dieren te gaan kijken, want nu krijgen de dieren weer de schuld terwijl het de schuld van de opvoeders is.

    Anoniem zei

    Het commentaar van reageerder no.1 lezend kunnen we ons ook de vraag stellen: wat moeten we hier met al die mensen die hier niet horen?
    Kijk eens naar het programma Opsporing verzocht, die richten veel meer schade aan als een wolf.

    Een reactie posten